Política

Duran crida els votants socialistes catalans a "passar factura" a Zapatero pels seus "incompliments"

El secretari general de CiU diu que "es pot ser socialista però al mateix temps ser intel·ligent" per demanar un vot de càstig

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet aquest divendres una crida als votants del PSC a "passar factura" diumenge a les urnes al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, "pels seus reiterats incompliments respecte a Catalunya".  "Apel·lo a la intel·ligència del vot dels ciutadans", ha dit, "es pot ser socialista però al mateix temps ser intel·ligent".

Duran creu que la "credibilitat" de Zapatero a Catalunya està "sota mínims", i espera que això "es reflecteixi a les urnes".

Per la seva banda, el president de CiU, Artur Mas, ha remarcat que Zapatero "no compleix mai, diguin el que diguin", girant unes paraules del president espanyol en un míting a Barcelona.

Duran ha advertit que Zapatero ha vingut a Catalunya "a passar el rasclet a la recerca de vots catalans", però que a partir de dilluns "passarà el ribot". Duran ha carregat contra els "incompliments" del president espanyol en matèries com el finançament, les Rodalies o el Castell de Montjuïc. Duran creu que Zapatero "intenta enganyar a tots sempre, i és impossible d'aconseguir".

Per la seva banda, Mas creu que Zapatero està "desacreditat respecte a les seves promeses i incompliments amb Catalunya". "No sé si s'ho arriba a creure, però parla de dates, xifres i calendaris, no ens creiem res", ha dit, "ens hem convertit en uns incrèduls totals de les promeses de Zapatero, que no compleix mai, diguin el que diguin".

Mas creu que Zapatero no complirà amb Catalunya mentre el PSC "presideixi la Generalitat", ja que "hi ha una relació de dependència tant gran entre PSOE i PSC que no són capaços de fer respectar Catalunya ni l'Estatut". "L'experiència i l'estadística demostra que no ens en podem fiar ni un pèl", ha assegurat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden participarà en la campanya electoral de Kamala Harris

barcelona
iran

Pezeshkian nomena cap d’Exteriors el negociador del pla nuclear

barcelona
política

Illa s’emporta el nucli dur al govern amb Romero a Economia i l’ex de Junts Sàmper a Empresa i Treball

madrid
POLÍTICA

Paneque serà portaveu del govern d’Illa i assumirà Territori, Habitatge i Transició Ecològica

Girona

Vidreres aprova el Pla de Gestió Ètica de colònies de gats

VIDRERES
estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

barcelona
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants als ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona