Política

"Mentre no sigui possible renovar els magistrats, el Tribunal Constitucional és legítim"

El president del govern espanyol reivindica la legitimitat del TC a la sessió de control del Congrés dels Diputats i demana deixar treballar l'alt tribunal. Zapatero rebutja d'aquesta manera la petició de Montilla de renovar l'alt tribunal

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, creu que l'actual composició del Tribunal Constitucional (TC) és perfectament legítima i que el cal és deixar treballar els seus magistrats en la sentència de l'Estatut de Catalunya.

D'aquesta manera, Zapatero rebutja la petició del president del govern, José Montilla, de renovar els membres del l'alt tribunal que han d'emetre una sentència sobre l'Estatut de Catalunya.

El TC té quatre de deu magistrats amb el mandat prorrogat des de fa dos anys i mig, un altre membre no pot deliberar perquè està recusat i un altre ha mort.

El president espanyol s'ha expressat així en el ple del Congrés després de preguntar-li pel diputat d'ICV, Joan Herrera, que l'ha instat a renovar el TC, fins i tot canviant la llei, perquè sigui un nou tribunal qui dicti sentència sobre l'Estatut de Catalunya.

Per Zapatero, aquesta renovació és absolutament política i per tant cal deixar treballar els magistrats, "que no en tenen cap culpa".

"Mentre aquesta renovació no es produeixi que, insisteixo no és culpa dels magistrats, el Tribunal Constitucional és legítim", ha sentenciat Zapatero en una de les seves intervencions en la sessió de control del Congrés dels Diputats.

Al seu entendre, "la renovació del tribunal és tan urgent avui com fa dos mesos i com ho serà d'aquí dos mesos" i, per això, el govern que encapçala seguirà treballant "per què es produeixi la renovació si és possible, donat que exigeix l'acord de les tres cinquenes parts de la cambra".

I ha volgut recordar que ni el TC com a institució ni els membres que en formen part són responsables que encara no s'hagin renovat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Finlàndia

Rastrejaran els mòbils per evitar entrades massives de migrants

Barcelona
Estat espanyol

Peinado apunta que del “silenci” de Sánchez se’n poden treure “conclusions”

Barcelona

El Suprem veneçolà declara la victòria electoral de Maduro enmig de les acusacions de frau

Barcelona
Política

L’alcalde de Banyeres es desdiu i ara diu que no dimiteix

Banyeres del Penedès
àsia

Xocs entre policia i manifestants en una protesta antigovernamental a Indonèsia

barcelona
Política

Xavier Amor deixa l’alcaldia de Pineda per anar a la Generalitat

Barcelona
Política

La direcció d’ERC demana un informe jurídic sobre l’avançament del congrés

barcelona
política

Un manifest insta a moure’s contra l’emergència lingüística als Països Catalans

prada
administracions

Els Mossos d’Esquadra incorporen 850 nous agents

barcelona