Política

Sarkozy demana penes efectives de 30 anys per assassinats com els d'ETA

Zapatero i Rubalcaba assistiran al funeral pel primer policia mort a mans de la banda terrorista que se celebrarà dimarts que ve

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha reclamat aquest dijous a la mateixa població en què ETA va matar dimarts un policia francès que els qui atemptin contra les seves forces de seguretat siguin condemnats a 30 anys de presó sense possibilitat de redempcions. El cap de l'Estat francès ha fet aquesta petició després de reunir-se amb els familiars i els companys del policia assassinat.

Segons ha defensat Sarkozy, les condemnes de 30 anys de presó per als qui atemptin contra la seva policia han de ser "sistemàtiques" i sense possibilitat de redempció. "No podem acceptar cap complaença en aquesta àrea", ha dit el president francès, que ha definit l'agent assassinat, Jean-Serge Nerine, de 52 anys com un "oficial valent".

"Aquells que van assassinar Serge Nerine seran trobats i castigats amb gran severitat," ha advertit Sarkozy, que ha anunciat que els investigadors treballen amb "elements prou precisos" perquè "tard o d'hora es trobin els còmplices" de l'assassinat.

"França no pot ser intimidada pels terroristes. Espanya és una democràcia, som a la banda de la democràcia espanyola i estem combatent els terroristes", ha sentenciat.

Sarkozy s'ha reunit amb la família del policia assassinat i amb els tres companys de l'agent mort que van rebre els trets d'un presumpte comando d'ETA que acabava de robar fins a sis cotxes d'un concessionari pròxim.

Aquesta visita s'ha produït abans d'assistir a una reunió de treball per examinar els progressos de la investigació i també ha comptat amb la presència dels ministres d'Interior i de Justícia, Brice Hortefeux, i Michèle Alliot-Marie.

El primer membre de les forces de seguretat assassinat per ETA en tota la seva història serà enterrat dimarts que ve a Melun. El funeral comptarà amb la presència del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i del ministre de l'Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
rússia

Detingut el cap de control d’armament del ministeri de Defensa rus

barcelona
europa

Alemanya torna a controlar totes les seves nou fronteres terrestres

barcelona
política

Sánchez avisa que el nou finançament autonòmic serà “per a tots els territoris”

barcelona
Política

La regidora de Junts que va denunciar Eduard Pujol demana perdó: “No em va assetjar”

barcelona
unió europea

El comissari Breton dimiteix després d’haver estat apartat de la futura CE

barcelona
tribunals

La defensa de Puigdemont demana recusar un magistrat del TC

barcelona
Política

El TC deixa en suspens els recursos contra l’amnistia del PP i de Page

barcelona
Política

ERC va allargar l’estructura B fins a les eleccions del 12-M

barcelona
estats units

Qui és Ryan Routh, el detingut per l'intent d’assassinat contra Trump

barcelona