Política

Impedeixen la marxa de les Dames de Blanc a l'Havana durant set hores

Partidaris del govern cubà les retenen el mateix dia que se celebren les eleccions locals, en què hi ha hagut una participació del 93%

Les Dames de Blanc, el grup de dones que reclamen l'alliberament dels seus marits i fills empresonats a Cuba des del 2003 per motius polítics, han estat retingudes durant set hores a l'Havana aquest diumenge, dia en què se celebraven eleccions locals. Les Dames de Blanc pretenien fer la seva marxa setmanal, però un grup d'un centenar de partidaris del govern els ho han impedit. És el tercer diumenge que tenen problemes per fer la seva manifestació pacífica.

El poble cubà ha votat aquest diumenge a les eleccions locals, presentades com una prova democràtica a l'illa, mentre el grup dissident de les Dames de Blanc ha estat assetjat per partidaris del govern durant set hores mentre intentaven fer una marxa per la llibertat dels presos polítics.

L'acció contra les sis dones, escridassades per un centenar de persones, ha posat ombra a un dia en què el govern cubà esperava donar una bona imatge, i de seguida s'ha atribuït des de les fonts oficials als seus "enemics" a l'estranger.

La repressió del govern sobre les Dames de Blanc ha pujat un esglaó amb aquesta última acció. Fa set anys que el grup fa una marxa setmanal reclamant l'alliberament dels seus marits i fills, presos polítics tancats el 2003 en una ofensiva contra els dissidents, i ja s'ha convertit en el símbol principal de l'oposició cubana.

Resultats
Una hora abans del tancament de les urnes, fonts governamentals xifraven la participació en un 93 per cent dels 8,4 milions del cens. El Partit Comunista és l'únic partit legal a Cuba, un país en el qual els líders principals no són escollits directament pel poble.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.