Política

Prova per a l'estabilitat de l'Iraq

15 milions d'iraquians voten avui els seus representants provincials sota mesures de seguretat extremes, sobretot a les regions de Bagdad, Mossul i Diyala, on s'han assassinat tres candidats i dos membres de la comissió electoral. Les eleccions han de servir per renovar el govern local de 14 de les 18 províncies del país. Es presenten 14.000 candidats per als 440 escons provincials, 110 dels quals han de ser per a dones, segons estipula la Constitució de l'Iraq.

Els iraquians voten en clau local però també de país, perquè les urnes són també una prova per al lideratge del primer ministre, Nuri al-Maliki. Més de 800 observadors internacionals vigilaran les votacions, que són les primeres que es fan a l'Iraq en quatre anys. Més d'un milió de soldats i policies iraquians estan en alerta per prevenir, sobretot, atemptats suïcides. A diferència de les eleccions que es van fer el 2005, xiïtes i sunnites s'han posat d'acord per participar en la convocatòria. Al nord del país, a la zona de Kirkuk, el bastió dels independentistes kurds, no hi ha eleccions.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.