Política

La Junta Electoral dóna un miler més de vots a la llista d’Iniciativa Internacionalista

Corregeix també un error tècnic que no donava vots al PSOE al poble de De la Vega

Les irregularitats detectades en les dades informatitzades del 7-J, que van posar dimarts una ombra de dubte sobre els resultats electorals, van quedar aclarides ahir amb un recompte de les juntes provincials que atorga almenys un miler de vots més a la llista més perjudicada, la d’Iniciativa Internacionalista.

Un cop els responsables de la llista abertzale d’origen castellanista van detectar errors en una trentena de municipis a partir d’un treball de camp, la Junta Electoral de Guipúscoa va atorgar 888 vots que haurien anat a parar inicialment a llistes ultres com Democràcia Nacional o el Moviment Social Republicà.

Els recomptes, que en algunes juntes electorals provincials es van fer amb la presència de representants del partit, no van estar exempts de polèmica, com en el cas de Barcelona, on el cantautor Cesk Freixas, que hi era en nom d’II-SP, va ser expulsat pels Mossos d’Esquadra.

El possible error s’hauria produït no en el recompte provisional de diumenge sinó en la informatització de les dades: mentre que en les paperetes i en les llistes de candidatures registrades s’atorgava a II-SP el número 31, en els impresos de les actes d’escrutini aquest número corresponia a Democràcia Nacional.

Les irregularitats, no obstant això, no es van limitar a II-SP i ahir també la Junta Electoral de València va haver d’aclarir el cas de Beneixida, el municipi on vota la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, i on el PSOE diumenge no va treure oficialment cap vot, mentre que el POSI, una força extraparlamentària trotskista, va quedar com a primera força.

Ahir la junta de València va admetre que s’havia comès un error tècnic en el recompte “que ha estat subsanat ràpidament”. Els 215 vots del POSI, corregit l’error, ara han anat a parar al PSOE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.