Política

Puigcercós aposta per un govern d'unitat amb CiU si el TC retalla l'Estatut

Creu que caldrà "parlar de calendari" si al juny hi ha una resolució i es mantenen les divergències amb el tripartit. Manté que ERC no "acatarà" una resolució perjudicial per a Catalunya, com defensa Montilla

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha donat suport a la proposta llançada pel president del Parlament, Ernest Benach, d'impulsar un govern d'unitat amb la presència de CiU davant una eventual retallada de l'Estatut. "Podria ser una solució, sempre que es comparteixin els mateixos objectius polítics", ha remarcat.

El líder d'ERC, entrevistat a Catalunya Ràdio, també s'ha mostrat partidari d'avançar les eleccions catalanes davant una eventual sentència negativa del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut el pròxim mes de juny i davant les divergències que hi ha dins el tripartit sobre si s'ha d'"acatar" o no la resolució.

Des d'ERC ja fa temps que asseguren que "no acataran" una sentència negativa del TC. En canvi, des del PSC, el seu secretari general i president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que sí que l'acataran. Aquestes postures contraposades davant la resolució del Constitucional fan entreveure que si finalment hi ha una sentència al juny, el tripartit no pugui acabar la legislatura. Tot i que Puigcercós ha assegurat que la intenció d'ERC és "acabar bé el camí que vam començar junts", ha evidenciat la necessitat "de parlar del calendari". "Caldria dissoldre el Parlament i ens n'aniríem a l'octubre o al novembre" per convocar eleccions, un calendari no gaire diferent del que ja es preveu ara, amb una possible data dels comicis catalans per a mitjans de novembre.

Amb tot, Puigcercós ha reiterat la necessitat de buscar una resposta unitària de tots els partits polítics al Parlament. "Caldria una resposta política del govern i del Parlament i també caldria fixar les eleccions", ha explicat.

Les consultes
Sobre la tercera onada de consultes independentistes, celebrades aquest diumenge en 212 municipis, Puigcercós ha qualificat els resultats "d'un èxit de convocatòria", tenint en compte que ha estat organitzat per la societat civil sense el suport de les institucions i de forma voluntària. "Quina causa hi ha a Catalunya que mobilitzi tant gent?", s'ha preguntat. "Ha estat un èxit de mobilització i de conscienciació", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.