Política

El Consell d’Europa condemna la prohibició de la burca perquè “viola la llibertat de religió”

L’organització reconeix que el vel integral islàmic és un “símbol de submissió de les dones”. El Parlament francès vota una resolució simbòlica contra la peça

L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE) es va oposar ahir a la prohibició general de l’ús del vel islàmic integral tot i creure que es tracta d’un “símbol de submissió de les dones als homes” i que pot “ser una amenaça per a seva dignitat i la llibertat”.

A parer de l’APCE, es poden justificar “restriccions legals” per “raons de seguretat”, però la prohibició total de la burca o el nicab pot impedir el dret de cobrir-se el rostre a les dones “que desitgin lliurement” fer-ho. A més, la prohibició pot “violar el dret a la llibertat de religió” protegit per la Convenció de Drets Humans, afegeix el Consell d’Europa. “Els governs europeus han d’intentar educar les dones musulmanes sobre els seus drets”, afegeix el document del Consell d’Europa, així com “les seves famílies i les seves comunitats, i animar-les a participar en la vida pública i professional”.

Minarets a Suïssa
L’Assemblea Parlamentària va aprofitar també per reclamar a Suïssa que aturi la prohibició de construir minarets en aquest país com més aviat millor.

El dictamen del Consell d’Europa va arribar el mateix dia que el Parlament de França havia de votar una resolució en què s’afirmava que el vel integral és contrari als valors republicans. La resolució, de caràcter simbòlic i no vinculant, preveia proclamar que “les pràctiques radicals que atempten contra la dignitat i la igualtat entre homes i dones, entre les quals hi ha portar un vel integral, són contràries als valors de la República”. El text havia de comptar amb el suport de la majoria governamental de dreta i l’oposició socialista.

La votació és només l’avantsala del debat al juliol d’un projecte de llei més controvertit per prohibir la burca i el nicab a l’espai públic i que es preveu que entraria en vigor al setembre. A partir d’aleshores, s’iniciarà un període de sis mesos de “mediació” abans de fer efectiu el compliment de la llei per a les prop de 2.000 dones que es calcula que porten vel integral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Blinken assegura els EUA faran “tot el possible” perquè Hamàs accepti l’acord

Barcelona
Rússia

Putin viatja a Txetxènia per primera vegada des del 2011

Barcelona
Itàlia

Els submarinistes obren una via d’accés al iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Salut

L’OMS assegura que “l’mpox no és la nova Covid”

Barcelona
política

L’UCE escalfa motors per al centenari de l’aixecament de Prats de Molló

prats de molló
Guerra a Gaza

Almenys dotze morts en un nou bombardeig contra una escola

Guerra a Europa

La UE comprarà municions per a Ucraïna amb els actius russos

Barcelona
Alemanya

Confirmada la condemna contra una antiga secretària d’un camp nazi

Barcelona
guerra a europa

Els civils fugen de Pokrovsk mentre l’exèrcit rus avança sobre la ciutat ucraïnesa

barcelona