Política

Zapatero confirma que Manuel Chaves i Elena Salgado seran els nous vicepresidents espanyols

El president de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves, ha firmat aquest dimarts la renúncia a la seva acta de diputat andalús per Cadis i ha presentat la seva dimissió com a president de l'executiu d'Andalusia, càrrec que ha ocupat des del 1990, per incorporar-se a una de les vicepresidències del nou executiu de José Luis Rodríguez Zapatero, encarregada de les relacions amb els territoris. El seu nomenament com a vicepresident de Cooperació Territorial –el que fins ara era el ministeri d'Administracions Públiques– ha estat confirmat pel president espanyol aquest dimarts al migdia, després de 48 hores de filtracions.

El president de la Conferència de Rectors, Ángel Gabilondo, serà el nou ministre d'Educació i assumirà les competències d'Universitats, en substitució de Mercedes Cabrera. La fins ara secretària d'Estat per a Iberoamèrica, Trinidad Jiménez, serà la nova ministra de Sanitat i Polítiques Socials, desplaçant Bernat Soria i Cabrera. I l'actual presidenta de l'Acadèmia Espanyola del Cine, Ángeles González Sinde, serà la nova ministra de Cultura en substitució de César Antonio Molina.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, també ha confirmat que Elena Salgado, fins ara ministra d'Administracions Públiques, serà la nova vicepresidenta d'Economia i Hisenda, en substitució de Pedro Solbes, i que José Blanco, vicesecretari general del PSOE, serà el nou ministre de Foment, en substitució de Magdalena Álvarez.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.