Política

Obama i Medviédiev signen un acord per reduir l'armament nuclear

També han coincidit que Rússia permeti el pas pel seu territori de subministraments per a les tropes nord-americanes de l'Afganistan

El president d'EUA, Barack Obama, i el seu homòleg rus, Dmitri Medvédev, han signat avui un acord per assolir un nou tractat de reducció nuclear. L'acord compromet EUA i Rússia a reduir els seus caps nuclears estratègics entre 1.500 i 1.675, i els seus vectors entre 500 i 1.100.

L'actual tractat START per la reducció d'armament nuclear, signat el 1991 i que expira el desembre, estableix el màxim de caps nuclears permesos en 2.200 i el nombre de vectors en 1.600. El nou acord "inclou mesures efectives de verificació" i "millorarà la seguretat tant d'EUA com de Rússia".

Els equips negociadors han mantingut diverses reunions des d'abril, quan Obama i Medvédev van anunciar la seva intenció d'assolir l'acord de reducció d'armament nuclear en una reunió a Londres. A l'abril, els dos presidents van expressar la seva voluntat que el tractat estigués llest al desembre, quan expira l'START.

Dos nous acords
Els dos mandataris han subscrit a més altres set acords, entre ells que Rússia permetrà el pas pel seu territori de subministraments per a les tropes nord-americanes a Afganistan.

També treballaran en la cooperació contra la proliferació nuclear i en la creació d'una comissió bilateral que s'encarregarà de coordinar les mesures dels dos països pel que fa a la lluita contra el terrorisme i el narcotràfic o l'energia i el medi ambient.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.