Política

L'alcalde de Montcada dimiteix lamentant “la coincidència en el temps amb el cas Pretòria”

César Arrizabalaga, del PSC, afirma que continuarà “en segona línia política”. El substitueix Maria Elena Pérez, que anava en el número 10 de la llista i ni tan sols era regidora fins ara

Després d’una setmana amb rumors in crescendo, l'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), ha anunciat aquest dimecres, després de reunir-se amb els seus socis de govern de CiU, la seva intenció de deixar l’alcaldia en el proper ple, el 21 de juny. Després de deu anys encapçalant l’executiu local, ha explicat que se’n va “per la família i per facilitar el relleu del partit perquè el PSC guanyi les properes eleccions”, i ha afegit que lamenta “la coincidència en el temps amb el cas Pretòria”.

Arrizabalaga, esmentat en el sumari del cas, s'ha tornat a desvincular de qualsevol trama urbanística al territori, i ha declarat que “és trist que uns indesitjables, corruptes i xoriços deixin per terra la credibilitat dels polítics”. Malgrat tot, ha reconegut que es va reunir tres vegades amb Luis García, Luigi, un dels imputats en el cas i suposat cervell de la trama, perquè li va presentar l'exdirector de l’Àrea Territorial de l'Ajuntament, Antoni Jiménez, com a “assessor polític” i assegurant “que tenia molt bona relació amb el partit i el carrer Nicaragua [seu del PSC]”.

Cal recordar que Jiménez també ha estat imputat per una operació a Sant Andreu de Llavaneres, on era regidor d’Urbanisme. Aquest dimecres Arrizabalaga ha afirmat que té "una bona amistat" amb Jiménez i que parla "molt sovint” amb ell.

Pel que fa al seu futur, l’alcalde ha assegurat que continuarà "en segona línia política”, tant dins del PSC a Montcada com a la Diputació de Barcelona. A més, ha reconegut que ja està treballant “en un projecte de vinculació entre Euskadi i Catalunya”.

Relleu amb una cara nova al ple
El relleu de Cèsar Arrizabalaga serà Maria Elena Pérez García, de 32 anys, que ocupava el número 10 a la llista electoral dels socialistes en les eleccions i que ni tan sols va resultar escollida, de manera que fins ara no ha estat mai regidora: accedirà al consistori per la vacant que deixa Arrizabalaga. Pérez forma part de l’executiva del PSC a Montcada i Reixac, és a la federació del Vallès Occidental sud del partit i també és consellera nacional.

Des del PSC de la comarca, Paco Bustos ha assegurat que la seva elecció “és una bona decisió per a la ciutadania de Montcada i Reixac i per al partit”. A més, ha reconegut que té un perfil semblant a d'altres alcaldesses nomenades recentment, com ara Núria Parlón (Santa Coloma de Gramanet) o Eva Menor (Badia del Vallès): “És dona, jove i preparada, tot i que això no vol dir que els homes igualment joves i preparats no pugin optar a ser alcaldes, com passa amb Ignasi Giménez (Castellar del Vallès)”. El seu nomenament es farà efectiu el proper mes de juliol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.