Política

Obama arriba a l'Afganistan en una visita sorpresa

És la primera vegada que el president dels EUA visita el país asiàtic. S'entrevistarà amb Hamid Karzai, el seu govern i els soldats nord-americans desplegats al país

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha arribat aquest diumenge a la capital de l'Afganistan, Kabul, en una visita sorpresa al país asiàtic.

Obama té previst entrevistar-se amb el president, Hamid Karzai, amb els ministres del govern afganès i amb els militars nord-americans desplegats al país. Obama animarà Karzai a aconseguir els objectius que no va aconseguir en el seu primer mandat i parlaran del procés de reintegració i de reconciliació entre els dos països.

El president dels EUA ha estat rebut a la base aèria de Bagram pel general Stanley McChrystal, cap de les forces internacionals desplegades a l'Afganistan, i per l'ambaixador nord-americà a Kabul, Karl Eikenberry, i d'allà ha marxat en helicòpter.

Es tracta de la primera visita d'Obama a l'Afganistan des que va prendre possessió com a president el març del 2009, i és el segon viatge que fa com a comandant en cap a una zona de guerra, després que l'any passat va viatjar també en visita sorpresa a l'Iraq.

El viatge, que s'ha mantingut en secret per motius de seguretat, es produeix dos dies després que el líder del grup terrorista Al-Qaeda, Ossama Bin Laden, enviés un nou missatge d'àudio en què amenaçava d'assassinar ostatges nord-americans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.