Política

Obama arriba a l'Afganistan en una visita sorpresa

És la primera vegada que el president dels EUA visita el país asiàtic. S'entrevistarà amb Hamid Karzai, el seu govern i els soldats nord-americans desplegats al país

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha arribat aquest diumenge a la capital de l'Afganistan, Kabul, en una visita sorpresa al país asiàtic.

Obama té previst entrevistar-se amb el president, Hamid Karzai, amb els ministres del govern afganès i amb els militars nord-americans desplegats al país. Obama animarà Karzai a aconseguir els objectius que no va aconseguir en el seu primer mandat i parlaran del procés de reintegració i de reconciliació entre els dos països.

El president dels EUA ha estat rebut a la base aèria de Bagram pel general Stanley McChrystal, cap de les forces internacionals desplegades a l'Afganistan, i per l'ambaixador nord-americà a Kabul, Karl Eikenberry, i d'allà ha marxat en helicòpter.

Es tracta de la primera visita d'Obama a l'Afganistan des que va prendre possessió com a president el març del 2009, i és el segon viatge que fa com a comandant en cap a una zona de guerra, després que l'any passat va viatjar també en visita sorpresa a l'Iraq.

El viatge, que s'ha mantingut en secret per motius de seguretat, es produeix dos dies després que el líder del grup terrorista Al-Qaeda, Ossama Bin Laden, enviés un nou missatge d'àudio en què amenaçava d'assassinar ostatges nord-americans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona