Política

Tremosa, Romeva i el candidat del PRC defensen la presència directa de Catalunya al Parlament Europeu

La plataforma Deumil.cat fa públiques les respostes d'alguns candidats a un questionari sobre les eleccions europees

La plataforma sobiranista Deumil.cat ha fet públiques les respostes a un qüestionari que, just abans de l'inici de la campanya electoral, va fer arribar als candidats dels sis partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya (CiU, PSC, ERC, PP, ICV i C's), i també a Iniciativa Internacionalista (II-SP) i el Partit Republicà Català (PRD). Només tres candidats han volgut respondre a aquest qüestionari, Ramon Tremosa (CiU), Raül Romeva (ICV) i Josep M. Armengol (PRD).

L'entitat ha lamentat per mitjà d'un comunicat  que la resta de candidats o hagi volgut respondre a les preguntes, al temps que ha ressaltat que entre els que sí han contestat hi ha punts en comú com ara el fet que tots creuen que Catalunya ha de tenir una presència directa al Parlament Europeu. el candidat de CiU, Ramon Tremosa considera en les seves respostes que "el Parlament Europeu és un lloc on donar a conèixer i internacionalitzar el fet català", mentre que Raül Romeva apunta al seu qüestionari que "és un error pensar que al Parlament Europeu Catalunya hi assolirà la independència o un major grau de sobirania". Per la seva banda, Josep M Armengol respon al qüestionari tot apuntant que el Parlament europeu ha de jugar un paper "important, conjuntament amb altres potències mundials com els EUA, Rússia i la Xina" en el procés d'accessió a la sobirania de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.