Política

Montilla, sobre Reagrupament i Laporta: "Ja veurem en què queden"

El president de la Generalitat de Catalunya assegura: "No sóc nacionalista ni sóc antinuclear"

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, ha expressat aquest dimecres els seus dubtes sobre les possibilitats electorals que puguin tenir les eventuals candidatures que puguin tenir la plataforma independentista Reagrupament i el president del FC Barcelona, Joan Laporta. "Ja veurem en què queden", ha assegurat.
De fet, en declaracions a Onda Cero Radio, Montilla ha aclarit que els socialistes catalans no aspiren "purament i simplement" a reeditar el tripartit.

Ha indicat que la seva aspiració és arribar a un resultat electoral que permeti al PSC "governar amb els mínims condicionants possibles i per tant, amb la major llibertat per a l'execució" del seu programa.

"Respecte a les polítiques d'aliances, no en parlem. Ho farem després que parlin els ciutadans", ha dit Montilla, que ha tornat a rebutjar arribar a un acord amb el PP per les seves discrepàncies pel que fa al model d'Estat, polítiques econòmiques i socials.

"No sóc nacionalista ni sóc antinuclear", ha assegurat Montilla, que ha indicat que Espanya no pot prescindir ara mateix de l'energia que produeixen les centrals nuclears. Ha recordat que el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears és "absolutament necessari", tot i que ha reiterat que no ha d'instal·lar-se a Catalunya, ja que no hi ha consens.

"L'MTC no era paternitat meva", ha assegurat Montilla, en preguntar-li sobre l'evolució d'aquest projecte quan ell va ser ministre d'Indústria, entre 2004 i 2008.

Ha recordat que a Catalunya es produeix gairebé el 50% de l'energia nuclear de tot Espanya, tot i que ha admès que malgrat tenir centrals nuclears, la comunitat consumeix més energia que la que produeix, amb un diferencial del 10%.

Una diferència que és més gran en el cas d'altres autonomies, entre les quals ha citat Astúries i Madrid. Aquesta última només produeix el 10% de l'energia que consumeix, ha advertit.

Després d'indicar que pertany a un partit "socialista, catalanista i federalista" des del 1978, ha defensat la llei del cinema que preveu el govern, que estableix quotes de pel·lícules en català per a les distribuïdores i sales cinematogràfiques, i ha recordat que a Catalunya no es multa cap comerç per retolar en castellà. En canvi, sí que se'l sanciona si no dóna informació al consumidor en català, ha dit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona
àsia

El Constitucional de Tailàndia destitueix el primer ministre

barcelona
regne unit

Croada contra l’assetjament sexual al transport públic britànic

BARCELONA
Política

Mor José García Rodríguez, exregidor de Vilablareix