Política

CiU no aconsegueix aturar la modificació de la llei de l'Oficina Antifrau que permetrà desbloquejar el nomenament del director

La Mesa del Parlament rebutja la petició dels nacionalistes d'enviar al Consell Consultiu el canvi de la llei

La Mesa del Parlament ha rebutjat la petició de CiU d'enviar al Consell Consultiu la modificació de la llei de l'Oficina Antifrau aprovada pel govern que aquest dimecres serà sotmesa a votació a la cambra catalana i que permetrà desbloquejar el nomenament del director de l'organisme, el fiscal David Martínez Madero.

CiU va anunciar aquest dimarts que enviava la modificació de la llei de l'Oficina Antifrau al Consell Consultiu, perquè examinés si s'ajusta a l'Estatut, però el tripartit ja va advertir que rebutjaria la petició de CiU perquè implicaria endarrerir la posada en funcionament del nou organisme.

En l'ordre del dia del ple parlamentari figura a partir d'aquest migdia la votació de la reforma de la llei de l'Oficina Antifrau, que el govern de la Generalitat va remetre al Parlament perquè la tramiti d'urgència en lectura única, la qual cosa impedeix sol·licitar un dictamen previ al Consultiu.

Amb tot, el grup parlamentari de CiU va sol·licitar per escrit portar la reforma de la llei al Consultiu, petició que s'ha discutit a la Mesa del Parlament abans de l'inici del ple i s'ha decidit rebutjar-la.

CiU ha anunciat que demanarà explicacions sobre el perquè d'aquest rebuig de la Mesa del Parlament durant el ple.

Sis mesos després d'haver-se aprovat la llei de creació de l'Oficina Antifrau, el govern de la Generalitat va decidir canviar-la fa dues setmanes, per aixecar el veto que actualment tenen CiU i PP al nomenament del fiscal David Martínez Madero com a primer director de l'organisme.

La llei exigia ara una majoria de tres cinquens (81 diputats sobre 135) per aprovar el nomenament del director de l'Oficina, la qual cosa implicava necessàriament el suport del PP o de CiU, però amb la modificació introduïda es permetrà escollir-ho per majoria absoluta, la qual cosa farà possible nomenar el fiscal David Martínez Madero, proposat pel tripartit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.