Política

Visita sorpresa d'Obama a l'Iraq

El president dels EUA, Barack Obama, ha aterrat a l'Iraq en una visita sorpresa després d'acabar la seva gira europea a Istanbul, segons ha anunciat la Casa Blanca. En aquest viatge, Obama visitarà un camp de l'exèrcit i establirà contacte telefònic amb el primer ministre i el president iraquians.

Segons ha explicat el portaveu de la Casa Blanca, Robert Gibbs, des de l'avió presidencial Air Force One, s'ha optat per una visita a Iraq en lloc d'Afganistan per la seva proximitat amb Turquia i la necessitat de tractar amb les autoritats iraquianes sobre "solucions polítiques" per al país.

El president nord-americà també vol expressar el seu agraïment a les tropes destacades al país, unes 144.000 en l'actualitat.

La idea inicial del viatge d'Obama era, segons Gibbs, un desplaçament amb helicòpter a Bagdad per reunir-se amb el primer ministre iraquià, Nuri al-Maliki, i el president, Yalal Talabani, però aquests plans s'han cancel·lat degut al mal temps i a la mala visibilitat.

Finalment, Obama ha anat per carretera a la base nord-americana Camp Victory, on s'ha reunit amb el comandant de les tropes dels EUA a l'Iraq, el general Ray Odierno, i on saludarà les tropes i entregarà deu medalles al valor.

Des de Camp Victory, Obama intentarà parlar per telèfon amb Talabani i Maliki abans d'abandonar el país, segons Gibbs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.