Política

Montilla, un dels cinc presidents autonòmics que ha assistit al Congrés per commemorar el Dia de la Constitució

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assistit aquest dissabte 6 de desembre a l'acte oficial per commemorar el 30è aniversari de la Constitució Espanyola que se celebrarà al Congrés.

Montilla és president des del novembre de 2006, i per tercera vegada, ha assistit a l'acte oficial de commemoració del Dia de la Constitució.

El president català ha estat un dels cinc presidents autonòmics que han anat a la celebració del Congrés, on hi han estat present també els reis i els prínceps d'Astúries i una àmplia representació del govern i de les principals institucions de l'Estat, així com representants dels partits polítics.

El Congrés acull anualment actes el 6 de desembre i hi estan convidats els representants de les principals institucions de l'Estat, entre els que s'hi compten els presidents de les 17 comunitats autònomes i les dues ciutats autònomes.

Tot i això, la majoria han optat per declinar la invitació perquè ja tenien previstos diferents actes a les seves respectives comunitats, alguns dedicats també a homenatjar la Constitució. Així, seran al Congrés el president de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, el de Castella-La Mancha, José María Barreda, el de Catalunya, José Montilla, el d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, i el de Múrcia, Ramón Valcárcel.

L'acte també ha estat marcat per l'absència de sis formacions polítiques, el PNB, ERC, ICV, BNG, UPyD i Na-Bai.

Igual que l'any passat, el president del Congrés, José Bono, ha decidit no celebrar el tradicional còctel en senyal de dol per l'última víctima mortal d'ETA, l'empresari basc Ignacio Uria. L'any passat, l'aleshores president, Manuel Marín, va fer el mateix després de l'assassinat a Capbreton de dos guàrdies civils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona