Política

El PP opta per una doble xarxa lingüística escolar

Debat lingüístic

El PP de Catalunya opta per establir la doble xarxa lingüística d’escolarització –que permeti als pares triar entre el català i el castellà com a llengua vehicular de les classes– en la proposició de llei d’educació que va registrar ahir al Parlament, que vol ser una alternativa a l’elaborada pel conseller Ernest Maragall.

En la seva proposició de llei de “qualitat” de l’educació, la formació conservadora proposa que cada centre escolar pugui definir “el seu propi projecte lingüístic”. La proposta preveu que els alumnes puguin rebre les classes en català o castellà, en funció de les preferències dels pares, sense necessitat d’estar separats en classes o en centres diferents.

La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, va demanar a la resta de grups que permetin el debat de la proposta, que es va presentar el mateix dia que la ponència que elabora la llei d’educació va fixar el calendari de treball, amb l’objectiu d’agilitar-ne la tramitació. El 3 d’abril vinent s’han de concloure els treballs de discussió del text, que a hores d’ara compta amb 1.857 esmenes –183 de les quals de grups del mateix govern tripartit, sobretot d’ICV–, amb la pretensió que al juny la llei pugui arribar al ple perquè s’aprovi.

L’autoritat del mestre
En la proposició de llei, el PP també advoca per la llibertat d’elecció de centre, de manera que cada família pugui portar els fills al col·legi públic, concertat o privat que desitgi, sense limitacions de zona. En aquest sentit, Sánchez-Camacho va acusar el govern d’“amenaçar” els pares que empadronen els fills en un domicili on no viuen per aconseguir que siguin admesos a l’escola que desitgen. “Als pares no se’ls pot amenaçar de treure els seus fills de les escoles”, va afirmar en al·lusió als avisos que el departament d’Educació ha fet els últims dies contra aquestes pràctiques.

Recuperar l’autoritat del professor, aportar qualitat a l’educació catalana i donar llibertat a cada centre perquè triï si prefereix una jornada contínua de classes o la jornada partida són altres de les propostes que hi fan. Perquè Educació tingui temps per adaptar-se als desitjos de les famílies, el PP proposa que la preinscripció s’avanci al gener i expressa la voluntat que, en el futur, un 30% de les assignatures es puguin fer en anglès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona