Política

Ridao i Bono es reuniran per parlar de nou sobre l'ús del català al Congrés

Política

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, té previst reunir-se en breu amb el president del Congrés, José Bono, per abordar de nou les diverses vies que podrien fer possible l'ús del català a l'hemicicle de la cambra baixa. En una entrevista a l'ACN, Ridao recorda que Bono es va comprometre amb la seva formació a obrir el meló de la reforma del reglament o bé encunyar alguna fórmula perquè els diputats que ho desitgin puguin utilitzar el català a l'inici de les intervencions, com ja es fa al Senat. "Esperem que puguem arribar a un acord aviat", afirma. No obstant, afegeix que en aquesta legislatura ERC optarà pels "fets" i no per actuar a través de "gestos" i del "simbolisme".

Ridao recorda que en aquesta legislatura el seu grup ha parlat en diverses ocasions amb Bono sobre la possibilitat d'impulsar l'ús del català a l'hemicicle, i que el president del Congrés "té un compromís adquirit" amb el seu grup. Segons el portaveu d'ERC, "tot i que hi ha hagut incidents de recorregut que han retardat" aquest compromís, "espera poder arribar a un acord" amb el president del Congrés en aquesta trobada.

El portaveu d'ERC i el president del Congrés ja tenien previst abordar aquesta qüestió fa uns mesos a Barcelona aprofitant una visita privada de Bono. Finalment no va poder ser en aquella ocasió, però segons Ridao la reunió es produirà "en breu", tot i que encara no hi ha cap data concreta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona