Política

Ridao i Bono es reuniran per parlar de nou sobre l'ús del català al Congrés

Política

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, té previst reunir-se en breu amb el president del Congrés, José Bono, per abordar de nou les diverses vies que podrien fer possible l'ús del català a l'hemicicle de la cambra baixa. En una entrevista a l'ACN, Ridao recorda que Bono es va comprometre amb la seva formació a obrir el meló de la reforma del reglament o bé encunyar alguna fórmula perquè els diputats que ho desitgin puguin utilitzar el català a l'inici de les intervencions, com ja es fa al Senat. "Esperem que puguem arribar a un acord aviat", afirma. No obstant, afegeix que en aquesta legislatura ERC optarà pels "fets" i no per actuar a través de "gestos" i del "simbolisme".

Ridao recorda que en aquesta legislatura el seu grup ha parlat en diverses ocasions amb Bono sobre la possibilitat d'impulsar l'ús del català a l'hemicicle, i que el president del Congrés "té un compromís adquirit" amb el seu grup. Segons el portaveu d'ERC, "tot i que hi ha hagut incidents de recorregut que han retardat" aquest compromís, "espera poder arribar a un acord" amb el president del Congrés en aquesta trobada.

El portaveu d'ERC i el president del Congrés ja tenien previst abordar aquesta qüestió fa uns mesos a Barcelona aprofitant una visita privada de Bono. Finalment no va poder ser en aquella ocasió, però segons Ridao la reunió es produirà "en breu", tot i que encara no hi ha cap data concreta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.