Política

El vicepresident d'EUA considera que la polèmica de Kosovo és un "capítol tancat"

El vicepresident d'EUA, Joseph Biden, considera "un capítol tancat" la polèmica generada per l'anunci d'Espanya de retirar les seves tropes de Kosovo abans de l'estiu. Això li ha dit Biden al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en una entrevista de mitja hora que han mantingut en el marc de la cimera de líders progressistes que es fa a la localitat xilena de Viña del Mar, segons han informat fonts governamentals espanyoles.

Zapatero ha explicat a Biden que ha mantingut durant un any els soldats a Kosovo, tot i la declaració d'independència, per "respecte" a la resta dels aliats i que l'anunci el van fer la setmana passada per raons "logístiques", ja que s'acostava el moment del relleu del contingent.

Biden, que ha transmès la seva "absoluta comprensió" cap a la decisió espanyola d'abandonar Kosovo, també ha informat Zapatero del seu desig de visitar "aviat" l'Estat espanyol.

En el primer contacte directe de Zapatero amb un membre de l'administració Obama,  els dos han coincidit que s'obre una "nova etapa" en les relacions entre Espanya i Estats Units i han repassat diferents assumptes de l'agenda internacional, han afegit les fonts, que han qualificat la reunió de "molt cordial".

Zapatero s'ha entrevistat també amb la presidenta de Xile i amfitriona de la reunió, Michele Bachelet i el primer ministre britànic, Gordon Brown. També tenia previst veure el cap del govern de Noruega, Jens Stoltenberg.

Coincidir amb Obama
A partir de l'1 d'abril, Zapatero coincidirà amb el president dels Estats Units, Barack Obama, en quatre reunions internacionals: la cimera del G-20 a Londres els dies 1 i 2, la Cimera de l'OTAN a Estrasburg i Khel, 3 i 4 d'abril, la cimera informal dels Estats Units-UE a Praga i el Fòrum de l'Aliança de Civilitzacions que acollirà Istambul entre el 6 i el 7. Amb tot, la Moncloa no ha confirmat encara en quina d'aquestes cites tindrà lloc la primera reunió entre Zapatero i Obama.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.