Política

Herrera demana que la reforma constitucional no es quedi "només en la Corona"

Herrera considera que "una Constitució que no es reforma de forma substancial després de trenta anys" és una constitució que "acaba per no servir". La reforma, segons ICV, s'hauria de plantejar per aconseguir un Estat federal plurinacional que reconegués "el caràcter plurilingüe", per garantir que no hi hagi una invasió competencial continuada per part de l'Estat, per avançar en drets i en llibertats.

També considera que s'haurien de suprimir "privilegis com els de l'Església Catòlica" i garantir un "Estat laic i aconfessional". Ha manifestat que cal "més encert" de les administracions per desenvolupar parts de la Constitució "que estan a les beceroles". Herrera considera que aquest dissabte és un dia "per reflexionar sobre la necessitat" de reformar la Constitució "sense cap límit ni cap apriorisme".

Pel que fa al finançament, Herrera ha demanat "una resposta contundent per part de totes les forces polítiques catalanes" si no hi ha acord en matèria de finançament l'1 de gener. Ha dit que el desacord s'ha d'expressar al Senat i al Congrés dels Diputats. Ha explicat que si el veto prospera al Senat, al Congrés, els diputats podran "dir no" als pressupostos si no ha arribat el nou acord de finançament. Ha expressat que aquesta és "una responsabilitat de tots els partits polítics catalans" i per tant, també dels "25 diputats del PSC que han dit que volen aquest acord de finançament com la resta".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.