Política

Ataquen i fan pintades al centre jueu Jabad-Lubavitch de Barcelona

MÓN

Uns desconeguts han atacat aquest dilluns a la matinada el centre cultural Jabad-Lubavitch a Barcelona i han provocat alguns desperfectes i pintades a la seu, que funciona també com a sinagoga. L'agressió s'ha produït de matinada i ha provocat el trencament de vidres del centre, així com algunes pintades amb la paraula "assassins". Es desconeix la identitat de les persones que han dut a terme aquesta acció.

Els responsables del centre consultats han confirmat l'agressió però han volgut treure ferro a l'incident. Segons han explicat, atribueixen l'atac a uns "brètols" i no han volgut vincular-lo a la situació militar a la franja de Gaza. En tot cas, els responsables del centre han presentat una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra per aquests fets. A primera hora de la tarda d'aquest dilluns ja s'havia netejat la façana i els vidres trencats s'estaven substituint.

El moviment Jabad-Lubavitch és un corrent religiós jueu que forma part del moviment més ortodox. Aquesta escola religiosa va ser fundada pel rabí Schneur Zalman de Liadí a finals del segle XVIII i des de llavors és una de les branques amb un creixement d'adeptes més fort. En total, es calcula que té uns 200.000 seguidors arreu del món, tot i que la seva presència entre la comunitat jueva catalana és reduïda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.