Política

La República Txeca anuncia que donarà suport al Tractat de Lisboa

El president Václav Klaus assegura que ha rebut una proposta de la presidència sueca de la UE que satisfà les seves exigències

El president de la República Txeca, Václav Klaus, ha anunciat aquest divendres que ha rebut una proposta de la presidència sueca de la Unió Europea que satisfà les seves exigències per ratificar el Tractat de Lisboa.

"El president de la República, Václav Klaus, ha rebut una proposta que respon a les seves demandes relacionades amb la ratificació del Tractat de Lisboa. Aquesta proposta satisfà la postura del president i és possible continuar endavant", ha dit un portaveu presidencial.

Klaus havia exigit que el seu país quedés fora de l'aplicació de la Carta de Drets Fonamentals, que acompanya el text comunitari, davant el temor que obrís la porta a reclamacions d'indemnitzacions dels alemanys expulsats de Txecoslovàquia després de la Segona Guerra Mundial.

Amb tot, les converses entre Klaus; el seu primer ministre, Han Fischer, i el primer ministre suec, Fredrik Reinfeldt, apunten cap a una simple inclusió del cas txec en el protocol d'aplicació de la Carta de Drets Fonamentals, com en els casos de Gran Bretanya i Polònia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.