Política

Aznar denuncia que la "desvertebració" de l'Estat impedeix sortir de la crisi

L'expresident del govern espanyol vol reformes penals contra la corrupció. Ha evitat pronunciar-se sobre Montserrat Nebrera en la seva visita en Barcelona

"La desvertebració d'Espanya ens ha portat a que el govern, qualsevol govern, que pretengui fer front a la crisi, té seriosament minvada la seva capacitat d'actuar de forma eficaç davant de la crisi". Així de contundent ha estat l'expresident del govern espanyol, José María Aznar, en una conferència a Barcelona, on també ha apostat per una "racionalització i reestructuració del model autonòmic" i on ha denunciat que "les energies de la nació es troben avui disperses en afanys disgregadors", un fet que "dificulta extraordinàriament la sortida de la crisi".

Davant d'una multitud de socis del Círculo Ecuestre que han assistit a la conferència d'Aznar, i de les bromes i complicitats que s'han pogut veure amb el president d'aquesta entitat, Borja García-Nieto, Aznar no s'ha amagat de mostrar la seva disconformitat amb un model d'Estat que, segons ell, provoca una "centrifugació de l'Estat" que el converteix en un "instrument incapaç de complir les funcions imprescindibles que té i que ha de seguir tenint encomanades".

Aznar ha garantit que "d'aquesta crisi en sortiran les nacions els ciutadans de les quals estiguin disposats a fer l'esforç de treball, reformes i unitat que avui es necessita". A més, ha lamentat que "no són pocs els qui, des dels seus governs autonòmics, pensen que poden sortir de la crisi pel seu compte, simpliment esgarrapant una mica més del pastís del finançament autonòmic". Aznar creu que "s'equivoquen" i ha advertit que aquest "pastís" s'està acabant.
l'elevat endeutament de l'economia espanyola.

Sense referències a Nebrera
Aznar ha acabat la seva agenda pública a Barcelona d'aquest dijous sense fer cap referència a la polèmica que l'ha envoltat aquests últims dies arran d'unes afirmacions de l'exdiputada del PPC, Montserrat Nebrera, que va afirmar que Aznar va titllar Catalunya de "societat malalta".

L'expresident del govern espanyol no n'ha parlat ni en l'acte del migdia a Foment del Treball ni a la conferència-col·loqui del Círculo Ecuestre. Aznar no ha acceptat preguntes dels periodistes i els assistents al col·loqui han preferit parlar de la situació econòmica i política, i de la corrupció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.