Política

Zapatero espera amb "prudència i paciència" la invitació de Bush

"Cal respectar el que ha fet Sarkozy, li agraeixo la tasca, però aquesta reunió la convoca Bush, i és l'amfitrió a qui correspon adoptar les decisions oportunes." Amb aquestes paraules, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero ha fugit d'estudi quan se li ha preguntat aquest divendres a la tarda per l'oferta del president francès, que minuts abans havia anunciat que ofereix una de les seves cadires al seu homòleg de Madrid. Com a president de torn, Sarkozy pot ocupar la plaça de la Unió Europea i cedir la cadira francesa.

Tanmateix, per al govern espanyol aquesta opció seria poc honorable, perquè representaria entrar a la cimera per la porta del darrere. De fet, el PP ja ha expressat les seves reserves a acceptar aquesta invitació, que era oficiosa fins a avui, perquè pot ser perjudicial per a la "dignitat" de l'Estat espanyol.

Segons ha explicat Zapatero –en una conferència de premsa retransmesa per televisió després de la reunió a Brussel·les dels líders europeus per fixar la posició que mantindrà la UE a Washington–, "Espanya mereix ser la trobada del G-20 pel seu pes econòmic i polític".

"Hem guanyat terreny en aquesta idea, és un interès de país i un objectiu desitjat. Per això hem de fer les coses bé, i tenir en compte que la decisió l'ha de prendre qui convoca la reunió. Hem de tenir la prudència necessària, i també la paciència, i esperar que la decisió es produeixi". El president de l'executiu espanyol ha repetit amb insistència l'advertiment que "no és fàcil" aconseguir el reconeixement internacional que representaria la invitació, que seria "d'una gran transcendència per ara i per al futur".

Durant la roda de premsa una periodista ha assegurat a Zapatero que fonts de la presidència francesa han anunciat que George Bush ha acceptat finalment convidar Espanya, i el president del govern espanyol ha tornat a demanar prudència.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.