Política

El PNB dubta que ETA acabi com els GRAPO

El portaveu del PNB al Congrés, Josu Erkoreka, encara amb la ressaca de l’atemptat d’ETA contra les instal·lacions d’Euskal Telebista i altres mitjans de comunicació a Bilbao, va enviar ahir un missatge de realisme al govern espanyol i va posar en dubte les declaracions del ministre d’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, en les quals assegurava que ETA acabaria com els GRAPO després de desaprofitar l’última treva.

Erkoreka, que va fer aquestes declaracions en una entrevista amb Europa Press, va sortir per una vegada de la seva prudència habitual per advertir al govern espanyol que s’equivoca si pensa que l’acció policial farà residual el terrorisme i que no caldran més eines per resoldre el problema. “Acabar com els GRAPO equival a no acabar; no hi ha certesa absoluta que s’hagi acabat
amb el grup, i hi ha el risc que pugui rebrotar”, va apuntar.

De fet, quan es compleixen aquests dies dos anys de l’atemptat de la T-4 que va posar fi oficiosament a l’última treva decretada per ETA, l’organització ha tancat l’any amb un increment de la seva activitat i dels atemptats mortals, amb el retorn al cotxe bomba i al tret al clatell com a pràctiques habituals. En total, enguany hi ha hagut 36 atemptats, amb quatre morts i 64 ferits.

D’una altra banda, ahir milers de militants i simpatitzants de l’esquerra abertzale van secundar a Bilbao la marxa del col·lectiu Etxerat de suport als presos, per demanar-ne l’amnistia. Entre els assistents hi havia dirigents abertzales com Arnaldo Otegi –que portava un mocador palestí al coll–, Rafa Díez Usabiaga, Nekane Erauskin, Tasio Erkizia i Jone Goirizelaia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.