Política

UPyD desautoritza el militant que considera el català un "dialecte"

La direcció estatal de Unión, Progreso y Democracia, el partit de Rosa Díez, ha deixat sol José Manuel Opazo, el militant que afirma en una carta a Swiss Air que el català és un dialecte parlat tan sols per 700.000 persones. "Aquesta carta no és un comunicat del partit. És un text d'un afiliat nostre que viu a Suïssa, i l'hem publicat com publiquem tantes altres coses, però el nostre punt de vista sobre la llibertat d'elecció de llengua és en la nostra proposta de projecte de llei", argumenta Carlos Martínez Gorriarán, membre del consell de direcció de la formació.

Gorriarán ratifica que U,PyD està d'acord a reclamar que les companyies aèries que volen a l'Estat espanyol informin els passatgers en castellà "a més dels altres idiomes que vulguin", com ha fet Opazo, però es nega a assumir la resta del contingut d'un text que van tenir penjat a la seva web, tot i que actualment se n'ha bloquejat la versió en PDF, localitzable, tanmateix, en altres llocs de la xarxa.

"Opazo viu a Suïssa i, tot i que té casa a Catalunya, està poc informat sobre determinades qüestions. Per nosaltres és clar que el català no és un dialecte, sinó una llengua, però també s'ha de tenir en compte que a Suïssa el terme dialecte no és entès de manera pejorativa", s'ha justificat Gorriarán en declaracions a l'AVUI.cat.

El membre del consell de direcció del partit també li ha interessat deixar clar que Opazo "no té cap càrrec al partit", sinó que és només un "afiliat", ja que en algunes versions disponibles a la xarxa l'autor de la carta signa el text com a secretari general a Catalunya, un detall que no apareix en la versió que es va arribar a publica a la web d'UPyD.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.