Política

El 'Financial Times' presenta les consultes sobre la independència com a "soroll dels separatistes"

El corresponsal Víctor Mallet assegura que només una cinquena part dels catalans està a favor de la independència

Un altre article del Financial Times, signat pel corresponsal Víctor Mallet, torna a portar cua. En el text, titulat The fragility of nations: how to handle secessionists i publicat a l'edició digital del diari anglès, Mallet comença dient que els separatistes, escocesos i catalans, "estan tornant a fer soroll".

El Financial Times parla de les consultes independentistes que s'estan preparant a Catalunya per al 13-D  i es pregunta "Com haurien de respondre els sindicalistes a aquestes iniciatives?". El redactor planteja com cal tractar els independentistes i suggereix utilitzar una estratègia de no confrontació, riure, donar la raó a tothom i no fer res, i posa l'exemple de Zapatero.

L'article lamenta que el Tribunal Constitucional haurà de donar a la fi una sentència que farà infeliç molta gent: "Els nacionalistes catalans, els nacionalistes espanyols o tots plegats". A més, afegeix, entre altres coses, que el suport a la independència arriba només a una "cinquena part" i no pas a un 50%, com indica l'enquesta publicada al diari AVUI i feta a unes 2.600 persones.

Ràpida resposta
El col·lectiu Emma –un grup "que vol que als catalans se'ls conegui pel que són i no per com diuen que són"– els ha respost una carta perquè creuen que es tracta d'una visió esbiaixada. Segons el col·lectiu, "més que oferir consells de com gestionar els secessionistes, suggerim als observadors internacionals que analitzin les alternatives d'aquells que volen seguir camins diferents, i que potser millor ens aconsellin com gestionar els unionistes".

Des del Col·lectiu Emma asseguren que els observadors internacionals tendeixen a donar sempre el benefici del dubte als unionistes, sense plantejar-se seriosament els arguments independentistes. "Té raó que les reaccions agressives es tornen en contra dels interessos unionistes, com es va veure en el referèndum d'Arenys de Munt, però potser la tàctica de Zapatero de no fer res és només la tàctica que utilitza sempre, com per exemple la seva actuació davant la crisi econòmica", assenyalen al seu blog. Així, argumenten que de la mateixa manera que ignorar la crisi econòmica no la solucionarà, "ignorar el problema català no el farà desaparèixer", com mostra l'increment del suport independentista a Catalunya.

Mallet va assegurar en un altre article que la política lingüística catalana perjudicava les inversions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona
Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona