Política

Mas: "A la tercera va la vençuda"

El líder de CiU proclama el 2010 com l'any del canvi davant d'un tripartit a la deriva

El president de CiU, Artur Mas, ha dit que el 2010 serà l'any del canvi a la Generalitat, així que a CiU li tocarà "reflotar el vaixell", que és a la deriva, en al·lusió a l'actual tripartit encapçalat pel president José Montilla.

En roda de premsa, Mas ha assegurat que el govern que sorgeixi de les eleccions autonòmiques es trobarà amb "moltes patates calentes", i que CiU treballarà, aportarà solucions i tirarà endavant Catalunya. Així, ha dit que els catalans necessiten "un canvi de tripulació, fixar un rumb i avançar a tota màquina".

Mas ha assegurat que, a diferència dels comicis del 2006, CiU no farà "especial èmfasi" en els pactes postelectorals, i ha recordat que la seva pretensió és governar en solitari.

Segons Mas, s'ha d'acabar la "degradació progressiva" de Catalunya per culpa del tripartit, i l'única garantia per aconseguir-ho és un govern de CiU, que treballi per a la recuperació econòmica, el canvi de model productiu i el desenvolupament de totes les seves potencialitats.

Mas ha dit que està convençut que, en menys de 12 mesos, serà president de la Generalitat. "M'acullo al refrany popular, que a la tercera va la vençuda", ha assegurat.

"Necessitem un govern a l'altura", ha proclamat el líder nacionalista, el qual ha indicat que les seves tres prioritats seran superar la crisi, defensar l'autogovern davant de les "intromissions" de l'Estat, i que Catalunya recuperi la seva dignitat i torni a ser respectada, com ho havia estat en el passat, abans del tripartit.

Ha reconegut que la desafecció política influirà en el resultat de les autonòmiques, tot i que ha indicat que la federació farà tot el possible per recuperar la confiança que els ciutadans han de tenir en els seus dirigents polítics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE com a “socis sobirans”

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona
Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona
Estat Francès

Almenys set morts en l’incendi d’un edifici d’habitatges a Niça

Barcelona
judicial

El Suprem confirma la condemna a un mosso que va agredir al periodista Jesús Rodríguez

barcelona