Política

Lluís Prenafeta creu que el cas Pretòria no arribarà a judici

L’alcalde de Montcada anuncia que dimiteix i nega vincles amb aquesta trama

L’exsecretari general de Presidència Lluís Prenafeta ha trencat el seu silenci sobre el cas Pretòria en un llibre amb el títol El malson, de l’editorial Columna, on proclama la seva innocència. Prenafeta, imputat en aquesta presumpta trama, considera que el cas no arribarà a judici. “Què faran llavors tots aquells que m’han declarat culpable? Si tinguessin consciència, no els deixaria dormir”, lamenta.

Al llibre, escrit per Vicent Sanchis i que sortirà la venda el 22 de juny, evoca el calvari que ha patit des de que va ser detingut a l’octubre per ordre dels llavors jutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón. En aquest sentit, assegura haver estat víctima de les decisions “desmesurades” de gent “arbitrària, prepotent, injusta” amb la seva imputació, la qual cosa preveu que podrà superar però no “oblidar”.

“Volien que fos un mort civil”, manté Prenafeta, convençut que si no s’hagués tractat d’ell, això no hauria passat. “Hi ha hagut un excés completament injustificat i unes víctimes que hem patit decisions desmesurades de gent que no és conscient del mal que fa”, relata.

L’exsecretari general de Presidència, en llibertat sota fiança des del 8 desembre, assegura que s’ha sentit “injustament maltractat i vexat” per la justícia espanyola i que va viure com un “deliri” la seva imputació en la suposada trama de corrupció urbanística. “Explico uns fets i molt patiment”, resumeix Prenafeta.

Dimissió
D’altra banda, l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, va anunciar ahir que el 21 de juny oficialitzarà la seva dimissió en un ple extraordinari. Arrizabalaga va atribuir la decisió a un relleu “natural” i va negar qualsevol mena de vinculació amb el cas Pretòria. Dit això, va admetre que es va reunir tres vegades amb Luis García, Luigi, el suposat cervell de la trama, i no onze com a apareix al sumari. L’hi hauria presentat l’exdirector de l’Àrea Territorial de l’Ajuntament, Antoni Jiménez, com a “assessor polític”. També va desmentir que les trobades fossin per assegurar la seva perdurabilitat al càrrec, com hauria dit Jiménez al fiscal.

El substituirà María Elena Pérez, secretària d’organització del PSC del Vallès Occidental. Des del partit apunten que l’alcalde havia tingut problemes amb l’agrupació i l’equip de govern. El PSC de Montcada va emetre un comunicat fent pinya amb ell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.