Política

Puigcercós assegura que Carod no ha demanat cap contrapartida per renunciar a la candidatura

ERC

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest divendres que el vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, no ha posat cap contrapartida sobre la taula per avalar la seva candidatura a les pròximes eleccions al Parlament. Puigcercós, que ha dit que coneixia la decisió de Carod des de feia setmanes, ha assegurat que l'acord és "fruit de la responsabilitat i la maduresa" i de la "voluntat de sumar".

A més, el president d'ERC ha reiterat el compromís de treballar per incorporar totes les "sensibilitats" a l'executiva nacional del partit, i ha assegurat que "s'ha generat un marc de confiança tantpositiu que ho facilitarà molt"'. Així, ha donat per fet que s'hi acabaran integrant.

En declaracions als periodistes després d'haver assistit a una conferència de la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, a Barcelona, Puigcercós ha explicat que l'acord amb Carod és "fruit de la responsabilitat i la maduresa", "de la voluntat de sumar i de l'experiència dels últims mesos". "Després del nostre congrés, del treball conjunt de col·laboració entre partit i govern, de separar els rols i d'estar cadascú al seu lloc", ha dit.

Confiança
Puigcercós ha explicat que aquesta entesa ha arribat després d'una "anàlisi política de la situació" i de la "confiança que s'ha produït en els darrers mesos". Segons ha explicat, hi ha hagut una "feina d'anar teixint complicitats i confiança" que ha portat a aquest resultat. A més, creu que Carod "ha arribat a la conclusió que abans de les europees era important fer aquest gest de responsabilitat i maduresa", ja que "el moment polític és complex i ERC necessita la màxima cohesió per prendre les decisions que hagi de prendre".

El president d'ERC ha rebutjat parlar de guanyadors i perdedors, ja que "hi ha un guanyador, que és ERC". Puigcercós ha recordat com han estat altres relleus al partit: "Els qui tenim memòria, mai havíem vist un relleu d'aquesta manera en aquest partit, excepte quan Heribert Barrera va donar el relleu a Joan Hortalà". Puigcercós creu que ERC ha donat "un exemple, fins i tot als altres partits, de com es fa un relleu, amb confiança, amb voluntat de sumar i anar endavant".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne Unit

Carles III presenta l’agenda reformista del nou govern laborista

barcelona
Tailàndia

Troben sis estrangers enverinats en un hotel de luxe de Bangkok

Barcelona
Política

Mor Alfons Llorenç, periodista i polític que va participar en la reconstrucció del País Valencià

judicial

El jutge del cas Pegasus no preveu amnistiar, per ara, l’exdirectora del CNI

barcelona
Memòria democràtica

Restituïm avisa que no renunciarà al nom de Salvat-Papasseit per a la plaça del Virrei Amat

Barcelona
Unió Europea

El TGUE conclou que la CE no va ser transparent sobre la compra de vacunes

Barcelona
política

Cinc grups reediten el cordó parlamentari contra l’extrema dreta

barcelona
Memòria democràtica

Més de 70 joves participen en la recuperació de trinxeres a les Terres de l’Ebre

Tortosa
política

El Parlament constitueix les vuit primeres comissions de la legislatura

barcelona