Política

Rajoy: "Les llengües únicament tenen dos enemics: qui les prohibeixen i qui les imposa"

Mariano Rajoy ha tancat la convenció estatal del PP a Barcelona amb un discurs de reafirmació i de definició d'un programa alternatiu al govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Ni Esperanza Aguirre ni Francisco Camps assisteixen a la clausura

"Les llengües únicament tenen dos enemics: qui les prohibeixen i qui les imposen". Són paraules del líder del Partit Popular (PP), Mariano Rajoy, que un cop més ha volgut pronunciar-se sobre el català. En aquest cas, en el seu discurs de cloenda de la convenció estatal del partit, on no hi eren presents ni Esperanza Aguirre ni Francisco Camps.

Així, Rajoy ha tornat a assegurar que treballarà per què els ciutadans de Catalunya puguin educar els seus fills "conforme els seus valors i les seves preferències lingüístiques".

"Vull una educació en llibertat perquè vull que els pares puguin escollir l'educació que volen per als seus fills. Jo en tinc dos i els educo jo i no l'administració. Tinc el dret a fer-ho i vosaltres també", ha explicat.

En un discurs de més de 50 minuts de durada, que ha començat atacant el govern de José Luis Rodríguez Zapatero, Rajoy ha conclòs: "A Barcelona, hem dissenyat l'agenda del futur d'Espanya".

Segons el líder popular el govern espanyol està exhaurit i sense idees, i amb aquest argument ha proclamat la necessitat d'un canvi polític per al qual ells, en la seva opinió, estan preparats.

En aquest sentit ha dit: "És possible superar el desànim que s'ha instal·lat en molts, i que les famílies deixin de veure el futur amb por. I a més de possible és necessari. S'ha de retornar als espanyols la confiança en Espanya. I això és possible simplement per què som l'alternativa al govern d'Espanya. Som l'única alternativa. La que avui, clarament, prefereixen gran part dels nostres ciutadans".

I dit això, ha assegurat: "No som una hipòtesi de futur. Tenim idees, propostes i equips per governar ara mateix si els espanyols així ho volguessin".

Ara bé, al seu entendre, "Hem d'incorporar més espanyols al nostre projecte per què de res serveix tenir les millors idees i alternatives, si la societat no ho percep així".

Per aconseguir-ho, el líder popular ha anunciat que convocarà de manera regular seminaris i fòrums públics per a la presentació, anàlisi i debat de les propostes populars. "No es tracta de canviar els nostres principis sinó de convèncer la gent que són els millors per a Espanya", ha recordat.

"Un partit nacional net i unit"
Pel que fa als escàndols de corrupció, Rajoy ha dit que el PP elaborarà un codi de bones pràctiques intern que també oferirà a la resta de partits polítics per aconseguir "transparència en la vida municipal espanyola".

A més, Rajoy ha volgut remarcar que el PP és "un partit nacional unit i net", al qual ningú està obligat a afiliar-se però qui ho faci "ha de tenir una actitud exemplar", perquè trair aquest compromís és "trair la confiança dels ciutadans i dels companys de partit, als quals es fa molt mal".

El líder del PP també ha tingut unes paraules per a la crisi econòmica. Després d'acusar el PSOE de fer les coses de la pitjor manera possible, ha augurat: "Ara ens tocarà solucionar aquesta crisi, com ja ho vem fer el 1996, explicant als espanyols la veritat i no enganyant".

Per acabar, Rajoy ha volgut felicitar la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, i ha sentenciat que a Barcelona: "Ens hem mostrat com el que som: un partit obert i compromès. Un partit de gent normal".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida atacant Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona