Política

Camacho assegura que Zapatero utilitzarà el finançament com a arma electoral

La presidenta del PP català tem un anunci de finançament per part de Zapatero durant el debat de política general espanyola. També creu que les europees seran un plebiscit de les properes generals i que els ciutadans votaran en funció de la crisi

La senadora i presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, ha assegurat aquest dimecres que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, utilitzarà el finançament com a arma electoral de cara a las europees durant el debat de política general espanyola. En declaracions a TVE, Camacho ha afirmat que Zapatero "segur" que aprofitarà l'esdeveniment per fer algun anunci en relació al nou model de finançament.

La presidenta del PPC ha qualificat de "desconcertant" la negociació sobre el nou sistema, amb "endarreriments constants" en els terminis posats pel govern espanyol, i ha reiterat la seva defensa d'un model millorat per a Catalunya i consensuat amb la resta de territoris.

Sobre les eleccions europees, ha afirmat que creu que els ciutadans votaran tenint en compte la crisi i buscant una alternativa, i ha definit aquests comicis com un "plebiscit previ" a les eleccions generals.

Montila, "més nacionalista que ERC"
Camacho ha acusat al president de la Generalitat, José Montilla, de semblar "més nacionalista que ERC", i s'ha queixat de l'intent del govern "d'excloure" el PP català. En aquest sentit, ha insistit en el seu objectiu que el PP sigui un partit decisiu a Catalunya, i ha destacat que és l'únic partit allunyat del sobiranisme i que ofereix centralitat i moderació.

Per això, ha proposat a CiU que deixi "el camí del sobiranisme i del radicalisme" per poder plantejar un pacte de govern en un futur, i que deixi de banda l'acostament a ERC, perquè el PP català "mai pactaria amb un partit que aposti per la independència de Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.