Política

Sánchez-Camacho assegura que el PP és "minoria" a Catalunya però que serà protagonista del canvi

La candidata a la presidència de la Generalitat ha reiterat que el primer que farà si arriba al govern serà suprimir l'impost de successions

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest diumenge que la seva formació és "minoria a Catalunya" i que mereix "el mateix respecte que molts demanen per a les minories al Congrés", però al mateix temps ha augurat que serà "protagonista del canvi" i "decisiu" en el pròxim govern de la Generalitat.

En el seu discurs en la jornada de clausura de la convenció que el PP celebra des de divendres a Barcelona, Sánchez-Camacho ha llançat un missatge de confiança en les seves possibilitats i ha destacat que Mariano Rajoy "aposta, creu i està molt orgullós de Catalunya".

"El PP de Catalunya vol un canvi i es mereix ser protagonista en aquest canvi", ha sentenciat Sánchez-Camacho, que ha promès a Rajoy que els populars catalans "aconseguiran ser l'alternativa que decideixi a Catalunya".

Malgrat aquest discurs, Sánchez-Camacho ha admès les dificultats d'implantació del seu partit a Catalunya i ha afegit: "El mateix respecte que molts demanen per a les minories al Congrés el demano jo també per al PPC, que és minoria a Catalunya, el mateix respecte".

Al marge d'aquesta consideració, la candidata del PP a la Generalitat de Catalunya ha avançat que "el primer" que farà el seu partit si és decisiu després de les eleccions catalanes -previstes per a la tardor del 2010- serà suprimir l'impost de successions i donacions, que és "injust i vergonyós", ha dit.

"Viure surt caríssim a Catalunya, però morir també", ha assegurat en un moment en què el govern ultima una rebaixa d'aquest impost.

Malgrat subratllar en diversos moments la seva ambició de ser "partit de govern" i de "trencar el sostre" del PP a Catalunya, Sánchez-Camacho no ha parlat de la seva política d'aliances.

D'una altra banda, Sánchez-Camacho ha tornat a urgir el Tribunal Constitucional a donar a conèixer ja la seva sentència sobre el nou Estatut i ha defensat que el PP hagi portat la llei catalana d'educació davant el Constitucional.

"Ja està bé del bipartidisme, de socialisme, de nacionalisme, Catalunya no necessita més 'ismes', sinó el realisme i l'optimisme", ha dit la candidata, que s'ha erigit en garantia de resoldre els problemes reals dels ciutadans.

Com ja va fer en la seva proclamació com a candidata, Sánchez-Camacho ha reiterat a Rajoy el seu "compromís solemne" de "lluitar" pel govern català i de defensar per una Catalunya "motor d'Espanya".

Acompanyada per la cúpula del partit, que ha aprofitat la convenció per llançar la seva candidatura a la Generalitat, Sánchez-Camacho ha destacat l'"empremta catalana" de la convenció.

"Mariano vol estar prop de les famílies i els empresaris catalans. Zapatero no ve ja a Catalunya, perquè els socialistes catalans ja no el porten", ha assegurat entre aplaudiments.

Sánchez-Camacho també ha animat el president del PP, Mariano Rajoy, a "liderar un gran pacte a favor de la transparència i contra la corrupció perquè, sense partidismes, puguem recuperar la dignitat tan necessària en el nostre model democràtic".

Montserrat Tura (PSC), Jordi Vilajoana (CDC), Jordi Casas (UDC), Jordi Guillot (ICV) i Albert Rivera (Ciutadans) han assistit a la clausura de la convenció, així com també el president de Pimec, Josep González, el coordinador d'Unió de Pagesos, Joan Cavall, o el del Cercle d'Economia, Borja García-Nieto, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona