Política

Mas demana als catalans fer un vot de censura a Zapatero

Aposta per tornar al somni de convertir Catalunya en una gran nació europea | Veu a l’abast una “victòria esclatant” a les catalanes

El míting final de CiU ahir al pavelló de l’Hospitalet Nord, al qual van acudir unes 2.500 persones, es va convertir en una gran crida a la mobilització per fer un vot de censura democràtic al president José Luis Rodríguez Zapatero, al qual van sumar sense miraments Mariano Rajoy. Artur Mas va convidar els catalans a fer diumenge una rebel·lió contra els greuges que està patint Catalunya, “una censura”, per tornar a despertar el “somni” de convertir Catalunya en una gran nació europea. “De la mateixa manera que us parlo d’un vot de censura als que ens volen convertir en província, us demano també un vot de confiança a la gent que volem convertir Catalunya en una gran nació central d’Europa”, va afegir.

Mas, que va remarcar que el tripartit no és cap fatalitat escrita a la Bíblia, va recordar obertament que el 7-J pot servir també per posar a l’abast el canvi polític a Catalunya. “Us trobo en forma. L’any vinent CiU tindrà una victòria esclatant, capgirarem la situació i aixecarem el país”, va dir convençut. Hi va posar una sola condició: va exigir als simpatitzants nacionalistes que treballin des d’ara fins al darrer minut. Josep Antoni Duran va anar en la mateixa línia. Després de presentar Mas com el futur president català, va insistir que Catalunya es mereix un altre govern i que diumenge es pot fer un primer pas en aquesta direcció a més de votar per Europa. “Qui governarà serà en Mas”, va pronosticar.

CiU va donar a l’acte un aire de forta crítica a Zapatero però també de primàries, convençuda que pot pujar a les eleccions respecte al 2004. Dirigents nacionalistes calculen que si CiU té un ascens de més de 6 punts respecte a les anteriors europees, començaran a tenir encarrilada la conquesta de la Generalitat.

Duran va atacar també amb duresa Zapatero, i li va retreure continus incompliments amb Catalunya. Però va advertir que socialistes i populars al final es posen d’acord “a l’hora de fotre’ns als catalans”. El secretari general de CiU va criticar molt el govern del PSOE i el de Montilla per com gestionen la crisi.

En l’acte també van prendre la paraula l’expresident Jordi Pujol, Xavier Trias i el candidat nacionalista, Ramon Tremosa, que va donar les gràcies a CiU per l’estil d’oposició que ha fet aquests anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.