Política

Tornen els intel·lectuals de C's amb UPyD

Teresa Giménez Barbat, número 5 d'UPyD a les europees, és la primera del grup que va impulsar Ciutadans i ara fa el pas a les llistes de Rosa Díez. Espada farà costat dimarts a la candidata en una trobada a la Cova del Drac de Barcelona

Han passat prop de cinc anys des que un 2 de juny de 2004 el periodista Arcadi Espada va reunir a l'Hotel Barceló Sants per primera vegada l'embrió del que després seria el grup de quinze intel·lectuals que van impulsar Ciutadans amb el Manifest del Taxidermista un any després. Han canviat molt les coses: Ciutadans està en plena desintegració, el grup parlamentari acaba de saltar pels aires i cap dels 15 intel·lectuals que van signar aquell manifest, ni tan sols Francesc de Carreras i Félix Ovejero -els més afins a Albert Rivera-, donen suport ara al partit que van ajudar a crear. Alguns com Horacio Vázquez-Rial o Espada mateix fins i tot han despotricat de valent de Rivera darrerament per les seves estranyes aliances europees.

El primer pas cap a confiar en una nova etapa política, però, l'ha donat Teresa Giménez Barbat, l'escriptora i antropòloga que va tenir més possibilitats d'anar a les llistes de Ciutadans el 2006 i que ara ha acceptat anar de número 5 d'UPyD a les eleccions europees del 7 de juny.

Giménez Barbat, que després de la derrota de la llista alternativa a Rivera en el segon congrés del partit el 2007 va deixar C's amb Espada i Albert Boadella i en molt poc temps va passar a dirigir l'associació Ciutadans i a integrar-se a UPyD, s'havia distanciat del partit a Catalunya en els últims mesos per problemes interns i havia creat la plataforma Cultura 3.0. Però la relació fructífera amb els intel·lectuals catalans i espanyols que recolzen UPyD ha estat bàsica perquè acceptés anar a la llista.

L'estrena definitiva de Giménez Barbat en política es produirà demà dimarts a la Cova del Drac, on UPyD ha muntat una trobada amb ella i el número 10 de la llista, Fernando Iwasaki, escriptor peruà establert a Sevilla. A la trobada no hi faltarà Arcadi Espada. A new beginning?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona