Política

Francisco Camps, camí d'un judici oral amb jurat popular

El jutge del TSJPV veu indicis de delicte i obre judici al president de la Generalitat valenciana i als altres tres imputats valencians en el cas Gürtel

El president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, cada cop més porta camí d'asseure's al banc dels acusats per un possible delicte de suborn en haver rebut presumptament vora 13.000 euros en vestits d'una trama corrupta d'empreses beneficiada amb concessions de l'administració valenciana.

Així ho va considerar ahir el jutge del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, José Flors, que investiga la branca valenciana del cas Gürtel, en establir que no accepta l'arxivament de la causa perquè hi veu indicis de delicte i en ordenar que es transformi en un procediment sota la llei del jurat. Camps va anunciar que recorrerà la decisió.

Seguint aquest procediment previst en la llei del jurat, el següent pas serà una audiència preliminar que tindrà lloc el pròxim 15 de juliol, a les 10.30 hores, on les acusacions concretaran la seva imputació i les defenses al·legaran el que vulguin, inclòs sol·licitar de nou el sobreseïment. Totes les parts podran demanar diligències d'investigació.

En cas que les noves diligències fructifiquin, Camps i els altres tres imputats, Ricardo Costa, número dos del PP valencià i portaveu a les Corts; Víctor Campos, vicepresident de la Generalitat; i Rafael Betoret, assessor de la Diputació de València, s'enfrontaran a un judici oral amb jurat popular.

La resolució de José Flors confirma que Álvaro Pérez i Pablo Crespo, empresaris al servei del cap de la trama, Francisco Correa, van acordar amb el sastre José Tomás que totes les compres que realitzessin els polítics ara imputats al seu establiment s'anotessin en un compte que estava a nom de Pérez però que periòdicament s'encarregava de liquidar Crespo. També s'hi afirma que no consta que Camps i els altres imputats paguessin les peces que van adquirir de les tendes Milano i Forever Young i que en canvi, "sí que hi ha una raonable base documental" per concloure que van ser abonades per les empreses de la trama que esquitxa el PP.

Entre les proves de càrrec hi ha la cadena de converses telefòniques entre el sastre José Tomás, Pablo Crespo, Álvaro Pérez i Ricardo Costa en els dies següents a la declaració de Tomás davant la Fiscalia i on s'evidenciava el seu nerviosisme, segons Flors. Però una de les proves principals és la declaració davant el jutge del TSJPV del sastre José Tomás, que va oferir detalls determinants sobre els encàrrecs. A més, segons avançava ahir el diari El País, la policia ha trobat recentment en un iot atracat a Altea de la trama corrupta d'empreses noves proves que impliquen a Camps. Al iot es va requisar un ordinador portàtil que guardava un document on estaven registrats els regals fets als polítics valencians imputats.

El nerviosisme s'ha instal·lat al PP valencià per la possibilitat que Camps s'assegui a la banqueta dels acusats i temen que si es demostra que el president ha mentit en dir que ell es va pagar els vestits, pot ser que això no provi que va cometre suborn però suposi la fi de la seva carrera i la de Mariano Rajoy, que l'ha defensat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.