Política

Joan Herrera aposta per la reedició del tripartit en el seu primer discurs com a candidat a la presidència de la Generalitat

El nou home fort d'ICV fa costat a Joan Saura i demana la dimissió dels membres del Tribunal Constitucional

El diputat al Congrés Joan Herrera ja és oficialment el candidat d'ICV a la presidència de la Generalitat de Catalunya. El nou home fort del partit ha aprofitat el seu primer discurs per enviar un missatge: l'aposta és reeditar el tripartit. Això sí, amb un petit matís, que giri un xic més a l'esquerra i que la seva formació tingui més pes. "El govern d'esquerres ha estat una bona experiència. És el que ha aparcat l'estratègia del peix al cove i ha evitat els grans transvasaments".

Joan Herrera ha proposat a la resta de partits un compromís ètic durant el debat de la nova llei electoral i ha demanat la fiscalització de la despesa i la visualització del sous dels càrrecs públics. L'economia ha centrat bona part del discurs del candidat. En aquest context, ha apostat per l'ecologia com a element dinamitzador.

En el marc actual, al seu parer marcat per la crisi i la manca de valors, "la proposta més vigent és la nostra". No ha oblidat les referències als casos de corrupció, que ha relacionat amb el model econòmic vigent. "Davant del diner fàcil, la feina ben feta".

ICV defensa una fiscalitat més justa, on els que tinguin més recursos més paguin. Una qüestió que cal relacionar amb l'impost de successions, que es vol mantenir però ajustant els pagaments a les rendes.

Joan Herrera ha tornat a reclamar la dimissió dels membres del Tribunal Constitucional i la seva renovació, fent costat al conseller d'Interior Joan Saura, atès que considera que ha perdut tota la seva autoritat i la seva credibilitat.

Herrera ha estat proclamat candidat amb 1.856 vots a favor i només 9 en contra del 36 per cent del cens que ha votat en aquesta elecció, on era l'únic candidat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona