Política

10.800 euros de multa per dir-li corrupte al Rei

L'alcalde de Puerto Real, José Antonio Barroso, va criticar la figura del Rei en un acte commemoratiu de la proclamació de la Segona República. El jutgen dimarts

L'Audiència Nacional jutja aquest dimarts l'alcalde de Puerto Real (Cadis), José Antonio Barroso, d'Izquierda Unida, per un delicte d'injúries grues al Rei, per haver-li dit "corrupte" en un discurs pronunciat el 14 d'abril del 2008. La Fiscalia demanarà una multa de 10.800 euros (30 euros per dia durant 12 mesos).

Segons l'escrit de conclusions provisionals del fiscal encarregat del cas, Pedro Rubira, els fets, que es van produir en un acte de commemoració del 77è aniversari de la proclamació de la Segona República a la localitat de Los Barrios, a Granada, són constitutius d'injúries greus. Barroso va proferir públicament "expressions greument ultratjants i injurioses manifestament ofensives conra el Rei, en la seva condició de Cap d'Estat" i per a altres membres de la família reial.

El fiscal sosté que les informacions periodístiques i les gravacions de l'acte confirmen que Barroso va pronunciar frases com "el Borbó és el fill d'un cràpula", "el Rei és de naturalesa corrupta perquè ho és de condició, però també ho és en el terreny personal", o "el Borbó és de condició menyspreable, i el present no ho és menys que el seu pare"

L'alcalde també va afirmar: "al Borbó, si alguna cosa se li ha d'aplicar, és la llei d'estrangeria, i no a cap immigrant que ve a construir aquest país. El Borbó forma part de la història més fosca d'aquest país, i ens n'hem d'avergonyir, i encara que no el pengem amb els intestins dels bisbes, abans o després l'haurem de fer fora de forma democràtica".

Per al Ministeri Públic, les frases pronunciades per l'alcalde de Puerto Real no poden emparar-se en la llibertat d'expressió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.