Política

Carretero convoca els coordinadors comarcals per tancar la crisi

La trobada ha de servir per aclarir el futur de Reagrupament després de la crisi i l'intent de dimissió del president de l'entitat i els seus afins. Diverses agrupacions territorials havien enviat a la junta directiva un escrit demanant explicacions

Joan Carretero es tornarà a posar davant dels coordinadors territorials de Reagrupament demà, dijous, en una trobada convocada a Sant Cugat del Vallès. Tots els convocats esperen saber com vol encarar la nova etapa de la formació el seu líder i encara president, després de l'intent de dimissió, finalment no materalitzada, i la crisi iniciada dissabte al vespre.

Després de la dimissió dels quatre crítics que s'havien enfrontat a l'exconseller pel mètode d'elaboració de les llistes electorals, l'entorn de Carretero ha pressionat perquè tots els membres oficialistes de la junta continuessin en el càrrec. La vicepresidenta, Rut Carandell, ho ha manifestat públicament i ha assegurat que "ja no hi ha cap obstacle", a part d'acusar Jaume Renyer, Emili Valdero, Francesc Abad i Albert Pereira d'haver intentat un "cop d'Estat".

Però la tornada no serà fàcil. La majoria de coordinadors territorials, reunits dilluns a Sant Boi, van decidir continuar donant suport a Carretero, però diverses agrupacions comarcals han demanat explicacions a la junta, i han reclamat "més transparència" si els actuals dirigents volen ser ratificats en l'assemblea del 21 de març, en què també s'han de configurar les llistes electorals.

En un comunicat de l'executiva del Bages enviat als seus associats, s'anuncia que s'ha demanat a la directiva nacional "explicacions clares sobre què ha passat realment". I també adverteix que "cal millorar totalment la informació interna", que "cal guanyar en transparència", que els representants electorals "han de ser escollits en l’assemblea" i que "qualsevol acord amb altres forces ha de ser ratificat democràticament". I també demanen "reforçar els òrgans de representació territorial perquè exerceixin una representació més àmplia".

Carretero, que ha decidit "personalment" convocar els coordinadors territorials, s'enfrontarà a totes aquestes qüestions demà. No hi serà la seva vicepresidenta, ja que a la mateixa hora estava compromesa des de feia setmanes per a la presentació del nou llibre d'Héctor López Bofill.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Artur Colomer
Alcalde de Sant Feliu de Pallerols (Units per Sant Feliu-ERC-AM)

“Ens hem de fer forts a l’hora de posar noms de dona”

Sant Feliu de Pallerols
guerra a gaza

Almenys 115 nounats han mort a la Franja des de l'inici de la guerra

barcelona
guerra a europa

Rússia protesta pel possible desplegament de caces F-16 a Moldàvia

barcelona
ORIENT MITJÀ

L’Iran rebutja les crides a evitar represàlies per l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA
europa

Alemanya vol mantenir els controls a les fronteres contra la immigració

barcelona
àsia

L’exdirigent de Bangladesh serà jutjada per la violència durant les protestes

barcelona
guerra a europa

Kíiv assegura que el seu objectiu no és prendre el territori de la regió de Kursk

barcelona
política

El govern ratifica Macias i anuncia un nou comissionat de barris

barcelona
guerra a europa

Polònia manté oberta la investigació contra Pablo González

barcelona