Política

Montilla proposa a CiU un pacte contra la crisi sense entrar en mesures econòmiques concretes

Ofereix participar al consell de l'Acord Estratègic, un espai conjunt amb els agents socials. Preveu un rellançament de l'ocupació a finals d'any. Reivindica l'obra de govern i que "té clares les prioritats"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha proposat aquest matí a CiU un pacte català contra la crisi, però sense entrar en cap mesura econòmica concreta. De fet, aquí és on resideixen les grans diferències entre partits. Montilla ha ofert, en canvi, a l'oposició participar en el denominat consell institucional de l'Acord Estratègic, un òrgan assessor on hi ha ara el govern i els agents socials. Aquí és on al seu entendre s'haurien d'intentar els consensos.

Segons Montilla, si Catalunya ha de ser protagonista en els pactes que es prenguin en l'àmbit espanyol, "seria positiu actuar d'acord" des de Catalunya. "Jo proposo que hi treballem plegats. Fer-ho de manera dispersa seria legítim, però ens picaríem els dits", ha advertit en una clara al·lusió a les converses que manté CiU amb el govern del PSOE.

El president ha explicat que el consell de l'Acord Estratègic posarà al dia 23 línies de desplegament, i que aquí CiU s'hi podria implicar. En tot cas, és un nivell de relació molt inferior respecte al que el govern del PSOE manté a hores d'ara amb els nacionalistes, ja que hi ha contactes directes del president José Luis Rodríguez Zapatero i José Antonio Alonso amb Josep Antoni Duran i Josep Sánchez Llibre.

Montilla ha reivindicat totalment la seva política econòmica, i s'ha desmarcat novament de les crítiques que va fer el conseller Ernest Maragall, subratllant que "el govern té clares les prioritats". El president ha fet una valoració optimista del futur econòmic, i s'ha mostrat convençut que l'ocupació "pot repuntar a finals d'any". "El 2010 avançarem cap a l'estabilitat, amb clarobscurs, això sí", ha apuntat. Ha posat com a exemple que, per primer cop en 26 mesos, la recaptació per l'impost de transmissions patrimonials ha crescut.

Montilla ha recordat que el govern català ha posat en marxa 11 paquets de mesures econòmiques des del 2008, i ha reivindicat que la situació de crisi al país encara seria pitjor si l'executiu no hagués intervingut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona