Política

ERC es presenta com l'únic vot útil per evitar la sociovergència

Els republicans també volen ser clau contra un govern amb el PP. El PSC assegura que no reproduirà el pacte PP-PSOE d'Euskadi

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha exhibit la clau de la governabilitat de Catalunya assegurant que només ERC està en condicions d'evitar la sociovergència, el pacte PP-PSOE o un acord entre els populars i CiU.

El líder d'ERC s'ha mostrat convençut que "la  ciutadania de Catalunya és conscient que l'únic vot possible que farà que Catalunya es governi des de Catalunya i que sigui capaç de fer un canvi revulsiu com ha fet en aquests anys, només passa per ERC". Segons Puigcercós, "el vot a ERC" impedirà altres fórmules de govern que tinguin dependències de Madrid. El candidat republicà, però, no ha fet cap referència al tripartit, integrat per un partit que apareix en les combinacions que ell mateix ha enumerat que no garanteixen els interessos de Catalunya.

Puigcercós ha deixat clar que ERC no veu "ni un bri de voluntat d'ajudar els catalans" per part del PP, i ha advertit la resta de partits que analitzin "com han de jugar amb el PP".

Per la seva banda, els socialistes catalans han deixat clar que no contemplen l'acord que hi ha a Euskadi entre socialistes i populars. Fonts dels socialistes catalans remarquen que la situació a Euskadi és molt diferent a Catalunya i han indicat que ells són un partit d'esquerres i no de dretes. El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, ja va ser taxatiu, el passat 21 de setembre, quan va assegurar que el PSC "no governarà amb el suport actiu ni passiu del PP".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.