Política

Mayor Oreja reitera l'afirmació sobre la negociació amb ETA i acusa ERC de ser-ne "soci"

Ridao insta el PP a desautoritzar l'eurodiputat, perquè el seu silenci és de "complicitat", i a disculpar-se públicament

El portaveu del Partit Popular al Parlament Europeu, Jaime Mayor Oreja, ha insistit aquest dimecres en les seves acusacions que el govern espanyol està negociant amb ETA. Alhora, no ha dubtat a acusar Esquerra Republicana de ser "soci" de l'organització terrorista. El discurs del dirigent del PP i exministre de l'Interior no és nou i va ser reiterat durant la treva d'ETA a l'inici de l'anterior legislatura, i molt especialment arran de la trobada de Josep-Lluís Carod-Rovira amb la direcció etarra a Perpinyà. Des del Congrés de Diputats, Esquerra ha instat el PP a desautoritzar Mayor Oreja.

Mayor Oreja ha repetit, en declaracions a Onda Cero, les seves declaracions de dimarts i ha remarcat que "de cap manera" vol perjudicar el partit, sinó que és "important" dir la veritat i "insistir-hi". En aquest sentit, al·lega que en els últims temps "l'únic" que ha fet és dir que hi ha "símptomes, actituds i comunicats de l'esquerra abertzale" que, a parer seu, confirmen una segona part del procés de resolució de conflictes. Ha recordat que el govern va arrencar la passada legislatura amb una negociació política amb ETA sobre l'autodeterminació.

I, tot i que està convençut que José Luis Rodríguez Zapatero "no busca la destrucció d'Espanya", ha assegurat que sí que busca el seu "debilitament" o "una Espanya irreconeixible". "Per tot això, introdueix unes reformes estatutàries i negocia políticament amb ETA. Això és el que jo entenc per aliats potencials", ha emfatitzat.

Connexió amb ERC
Alhora, ha assegurat que és "evident" que existeixen punts de connexió entre l'executiu central i ETA, de la mateixa manera que "es governa a Catalunya amb el soci de la banda, després de Perpinyà, com és Esquerra Republicana de Catalunya".

La resposta del portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, no s'ha fet esperar. Ridao ha acusat el silenci de la direcció del PP de ser "sinònim de complicitat" i per això reclama "un correctiu i fins i tot una disculpa pública per part del PP", perquè és "intolerable" que Mayor Oreja "continuï exhibint impunement les seves obsessions malaltisses".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.