Política

El 19 de maig, vaga general a Grècia de 24 hores

Els sindicats grecs segueixen protestant pel pla d'ajust pactat amb la UE i l'FMI a canvi d'una ajuda d'11.000 milions d'euros

El pròxim 19 de maig els treballadors grecs estan cridats a una vaga de 24 hores. L'objectiu: tornar a protestar contra el govern socialista de Iorgos Papandreu després que aquest anunciés el seu pla d'ajust econòmic, en el marc de l'acord assolit amb la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional (FMI), a canvi d'una ajuda d'11.000 milions d'euros.

El govern grec va anunciar aquest dilluns un nou projecte de llei que augmenta l'edat de jubilació i retalla les pagues amb l'objectiu de reduir el dèficit del sistema de pensions.

"L'FMI té set de la sang dels treballadors", ha lamentat el líder del principal sindicat del sector privat grec, GSEE, Iannis Panagopoulos. "Les seves receptes són un desastre i el govern ha de rebutjar-les", ha defensat.

Els treballadors grecs ja van fer vaga el 5 de maig passat, quan els manifestants van tirar artefactes incendiaris contra un banc a Atenes, on van morir 3 empleats.

El GSEE i el sindicat del sector públic es reuniran el 20 de maig per estudiar futures accions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.