Política

El PP torna a torpedinar la comissió anticrisi i la Moncloa fa veure que no ho sent

Rajoy insisteix que veu amb escepticisme les reunions que dirigirà Salgado i demana al govern "deixi de marejar la perdiu". De la Vega es nega a constestar les crítiques i insisteix que l'important és que els populars i tots els partits assistiran a les trobades

Diàleg de sords una altra vegada entre el PSOE i el PP amb la crisi econòmica com a rerefons. Tot i haver anunciat que el seu partit acudirà a les sessions de treball transversals que farà una comissió especials dirigida per la vicepresidenta segona i ministra d'Economia, el president del PP, Mariano Rajoy, no s'ha estalviat de criticar la iniciativa amb sarcasme aquest divendres.

Durant una visita a Barcelona, Rajoy ha dit que encara no s'ha decidit quin membre del PP representarà la formació en aquestes trobades, pensades suposadament per arribar a un pacte d'Estat sobres les mesures que cal adoptar per combatre la crisi. I ha afegit que continua mirant-se amb molt "escepticisme" la iniciativa del govern espanyol, informa Europa Pressa. El líder popular ha assegurat que no té "cap confiança" en José Luis Rodríguez Zapatero, que no tan sols s'equivoca en el diagnòstic sinó que "enganya" els ciutadans sobre la crisi i pren mesures equivocades. Per això, ha demanat a la Moncloa "que deixi de marejar la perdiu amb comissions i que es posi a governar".

Aquest menysteniment per la comissió ha estat, al seu torn, menystingut o ignorat amb insistència per la vicepresidenta primera espanyola. María Teresa Fernández de la Vega s'ha negat a respondre a aquestes crítiques en la roda de premsa posterior a la reunió del consell de ministres, retransmès per televisió des de la Moncloa com cada divendres. De la Vega s'ha limitat a repetir amb insistència un missatge d'optimisme que, malgrat que una periodista li ha demanat, no ha explicat en què es basa.

"El que és important ara és posar en valor el que s'ha produït, que és una proposta del president i l'acceptació que n'han fet els grups polítics", ha indicat. "Aquest és el camí i ens alegra que el PP hagi superat la negativa inicial i que participi en la comissió per assolir un pacte bàsic", ha insistit.

I encara més clar: "És cert que el PP continua fent crítiques, però no hi perdrem ni un minut, només volem valorar en positiu la decisió. Tota la resta és frivolitat. I jo espero que aquesta vegada sigui veritat que estan disposats a donar un cop de mà", ha conclòs.

Per la vicepresidenta, "hi ha marge" per arribar a "un acord bàsic" sobre mesures per combatre la crisi, ja que "tots fem un diagnòstic semblant". "El govern presenta una proposta oberta i la idea és arribar a un acord amb totes les forces polítiques" o "amb el major nombre de forces polítiques possible, que és el que interessa al país i el que esperen tots els espanyols", ha puntualitzat. Amb aquesta resposta ha fet front a la pregunta sobre si busquen l'acord amb CiU i el PNB.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Biden urgeix Netanyahu a tancar l’acord d’alto el foc

barcelona
política

Els socialistes intenten calmar ERC: “compliran” amb el pacte de finançament

barcelona
Estats Units

L’‘entrenador Walz’ accepta la nominació demòcrata a vicepresident dels EUA

barcelona
política

El dron dels Mossos no va enfocar Puigdemont quan fugia perquè no contemplava aquesta opció

barcelona
Europa

La ultradreta es fa forta al Regne Unit

Londres
Carme González
Alcaldessa de Piera per Sumem per Piera (PSC)

“Hem passat de manar a governar realment”

Piera
Josep Llopart
Cap de l’oposició per Junts per Piera

“El govern té bones intencions però va una mica perdut”

Piera

Un ajuntament “en construcció”

Piera
Estats Units

Trump fa el seu primer discurs a l’aire lliure després de l’atemptat

Barcelona