Política

El líder del Sinn Féin Martin McGuiness, amenaçat de mort pels grups dissidents de l'IRA

El vicepresident d'Irlanda del Nord assegura que no renunciarà a treballar per "la unitat irlandesa i la independència"

Els grups dissidents republicans Ira Autèntic i lra de Continuïtat tenen un pla per assassinar el viceministre principal d'Irlanda del Nord, Martin McGuiness, segons ha confirmat aquest membre del Sinn Féin, el braç polític de l'IRA.

El Servei de Policia d'Irlanda del Nord ha fet saber a McGuiness que existeix una amenaça dels grups republicans que s'oposen al procés de pau, que el mes passat van assassinar dos soldats i un agent de policia.

"En les últimes 24 hores la Policia s'ha posat en contacte amb mi per avisar-me que he rebut una amenaça de mort. Sembla que l'amenaça procedeix dels anomenats grups dissidents", ha dit McGuiness.

"He passat tota la vida adulta lluitant per la unitat irlandesa i la independència", ha remarcat el líder del Sinn Féin, que ha assegurat que durant tot aquest temps hi ha hagut "nombrosos intents per silenciar-me i obligar-me a deixar la meva feina dins el partit republicà".

"Una cosa és certa: ni jo ni el Sinn Féin hem permès que aquest tipus d'amenaces impedeixin que representem la nostra comunitat", ha afegit el polític, que malgrat tot no pensa deixar de treballar.

El mes de març passat, els soldats Patrick Azimkar i Mark Quinsey van ser assassinats pel grup dissident republicà IRA Autèntic en una base militar, als afores de Belfast. Dos dies després, un altre grup, l'IRA de Continuïtat va assassinar l'agent de policia Stephen Carroll, al sud d'Irlanda del Nord.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.