Política

Augmenten la tensió i els retrets entre ERC i ICV per la reforma de l'impost de successions

Puigcercós els acusa de "dogmàtics" i Miralles respon que són "coherents"

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha llançat avui diversos retrets a ICV-EUiA en relació amb la reforma a la baixa de l'impost de successions. Puigcercós ha qualificat els membres d'ICV de "dogmàtics" perquè suposa que quedaran al marge de l'acord que ultima amb el conseller d'economia, Antoni Castells, i el president de la Generalitat, José Montilla.

La resposta d'ICV-EUiA ha arribat ràpidament; Jordi Miralles, coordinador general d'EUiA, ha replicat que "no és bo confondre coherència" amb "dogmatisme". Així, ha afirmat que la seva coalició és coherent per "abordar la reforma de l'impost des de la progressivitat, l'equitat i la justícia redistributiva".

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, també ha contestat a Puigcercós i ha dit que creu que "el nerviosisme del republicà es deu a la proximitat de les eleccions catalanes, en les quals serà candidat a la presidència". 

En un comunicat, la portaveu d'ICV també ha subratllat que el seu partit no ha rebut cap proposta d'ERC de reforma de l'impost. De fet, el mateix Puigcercós ja ha reconegut que no ha negociat directament amb ICV-EUiA, sinó que ha recorregut a Castells i Montilla.

En canvi, ERC sí que ha mantingut contactes amb CiU i veu més possible arribar a un acord amb la federació, que està oberta a una rebaixa significativa tot i demanar la supressió.

Per tot plegat, Ortiz s'ha mostrat "sorpresa" i ha demanat a Puigcercós "serenitat", perquè l'any que queda fins a les eleccions "serà molt llarg".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.