Política

Presó per als quatre detinguts acusats de formar part del 'Comando Nafarroa'

Terrorisme

L'Audiència Nacional ha ordenat l'ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança dels quatre detinguts aquest dimecres com a presumptes integrants del Comando Nafarroa d'ETA. En l'auto, el jutge diu que Xabier Rey i Aurken Sola formarien part d'un comando autònom legal de l'organització terrorista, mentre que Araitz Amatria i Sergio Boada en serien col·laboradors.

En el cas de Rey i Sola, el jutge assegura que el sistemes de vigilància policial van detectar-los en un viatge a França on s'haurien reunit amb Txeroki, màxim responsable del comando militar d'ETA.  Precisament, aquesta residència situada a Endaia ha sigut registrada per les forces de seguretat gal·les en les últimes hores amb l'objectiu de trobar evidències de l'activitat terrorista, segons informa Europa Press.

A més, el jutge justifica l'ingrés a presó de Rey i Sola dient que en el seu domicili de Navarra es va trobar material destinat a la fabricació d'explosius i memòries USB amb informació d'ETA.

El jutge diu que els habitatges de Rey i Sola tenien en comú un traster exterior, llogats per Rey. Segons l'Audiència, en aquests espais s'hi portava material procedent d'un amagatall on a les nits s'hi feia activitats relacionades amb la fabricació d'explosius. Tant les memòries com els USB es van localitzar en aquest traster.

En el cas d'Araitz Amatria, que és la companya sentimental de Xabier Rey, el jutge diu que l'hauria ajudat donant cobertura als seus moviments. La resolució judicial també afirma que un habitatge de l'Estat francès que haurien fet servir els integrants del comando és propietat de la tieta d'Amatria. A la parella de Rey també se li atribueix haver facilitat els moviments de vehicles. En el cas de Sergio Boada es diu que es van detectar contactes d'aquest amb Rey i algunes cites que tindrien caràcter "orgànic" dins d'ETA . També disposaria de material informàtic pendent d'analitzar.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.